Τι λένε οι πρώην δήμαρχοι για τα σκουπίδια στο Ελληνικό
prwhnskoup

Κοινή ανακοίνωση, με την οποία υποστηρίζουν την παλιότερη πρότασή τους,  για τη δημιουργία διαδημοτικού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, εξέδωσαν οι πρώην δήμαρχοι Αλίμου, Θάνος Ορφανός, Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης και Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης.

Οι τρεις πρώην δήμαρχοι ζητούν να έχουν λόγο στο θέμα οι κάτοικοι των πόλεων αλλά και οι φορείς.

Δείτε την ανακοίνωση:

Η ενδεδειγμένη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων των δήμων μας είναι η δημιουργία διαδημοτικού σταθμού μέσα στο πρώην αεροδρόμιο σε χώρο που είναι δυνατόν να εξευρεθεί σε μια έκταση 6.200 στρεμμάτων, με έμφαση στην ανακύκλωση – κομποστοποίση – επανάχρηση των υλικών, που θα είναι δημόσιος και θα διαχειρίζεται το σύνολο των απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα παράγονται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας, όποια και αν θα είναι η εξέλιξη στο χώρο αυτό.
Μια τέτοια λύση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δήμων μας, άμεσα και μακροπρόθεσμα, από περιβαλλοντική και από οικονομική άποψη και θα είναι αναμφίβολα μια σπουδαία και καθοριστική, θετική εξέλιξη για το μέλλον των πόλεων μας.

Κάθε άλλη «λύση» που υποτάσσει το συμφέρον των κατοίκων των δήμων μας στα σχέδια του «επενδυτή» ή όποιου άλλου πρέπει να αποκλειστεί.
Σε αυτή τη λογική είχαμε κινηθεί ως δήμαρχοι την προηγούμενη δημοτική περίοδο και είχαμε προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό την ενδεδειγμένη λύση.
Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023

Είχαμε εκπονήσει σε συνεργασία με το ΤΕΙ Πειραιά σχετική μελέτη (προσχέδιο), είχαμε επικοινωνία με την περιφέρεια που είχε κατ’ αρχήν εκφράσει την βούληση να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του σταθμού, είχαμε θέσει το ζήτημα στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που είχε κατ’ αρχήν δεχτεί την παραχώρηση χώρου μέσα στο πρώην αεροδρόμιο.

Τώρα που μια τέτοια λύση μπορεί να ενταχθεί στο νέο εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, γιατί δεν προχωράει;

Η περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές των δήμων μας οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.
Σε κάθε περίπτωση εκτός από τα δημοτικά και το περιφερειακό συμβούλιο, λόγο έχουν οι πολίτες και οι φορείς τους.
Το πρόβλημα πρέπει να συζητηθεί άμεσα και με ουσιαστικό τρόπο μέσα στις τοπικές κοινωνίες μας.

Θάνος Ορφανός, πρώην δήμαρχος Αλίμου

Κώστας Κόκκορης, πρώην δήμαρχος Γλυφάδας

Χρήστος Κορτζίδης, πρώην δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χοντραίνει η κόντρα για τα σκουπίδια

“Κατηγορηματικό όχι σε σταθμό απορριμμάτων σε κατοικημένη γειτονιά”

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.