Θα εμποδίσουν τις μπουλντόζες που κάνουν έργα στην Πικροδάφνη




koithpikro

To Δίκτυο Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης καλεί αύριο Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, τα μέλη του σε συγκέντρωση στις εκβολές της Πικροδάφνης, στο Παλαιό Φάληρο, για να εμποδίσουν τις μπουλντόζες που κάνουν εργασίες στην κοίτη.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
“Σήμερα 7/11/16 κατέβηκαν μπουλντόζες στην κοίτη της Πικροδάφνης και άρχισαν να καθαρίζουν τα φερτά υλικά. Η εργασία αυτή στην τσιμεντωμένη κοίτη μπορεί να καθαρίζει, στο φυσικό κομμάτι όμως της κοίτης είναι ανώφελη και καταστροφική για το οικοσύστημα”.

Στο μεταξύ, την υλοποίηση του έργου «Εργασίες Άρσης Καταπτώσεων Πρανών Ρεμάτων Περιφέρειας Αττικής», δρομολόγησε με την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα σε πρανή ρεμάτων αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου της διάβρωσης και των καταπτώσεων κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα, θα εκτελεσθούν εργασίες αποκατάστασης των πρανών, καθώς και εργασίες ανακατασκευής υφιστάμενων τεχνικών έργων στα πρανή, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα αυτών.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των πρανών σε τμήματα: του ποταμού Κηφισού (Δήμος Αχαρνών και Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος), του ρέματος Βαλανάρη (Δήμος Πεντέλης), του ρέματος Ποδονίφτη (Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος), του ρέματος Πικροδάφνης (Δήμος Αγίου Δημητρίου και Δήμος Παλαιού Φαλήρου), του ρέματος Σαρανταπόταμου (Δήμος Ελευσίνας), του ρέματος Πεντέλης – Χαλανδρίου (Δήμος Βριλησσίων), του ρέματος Εσχατιάς (Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Δήμος Αχαρνών και Δήμος Φυλής), του ρέματος Χαϊδαρίου (Δήμος Χαϊδαρίου), του ρέματος Πικροδάφνης (Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού), του ανώνυμου ρέματος στο ύψος της οδού Τσιμπρικίδη (Δήμος Πεντέλης), καθώς και του ανώνυμου ρέματος, σε γέφυρα στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Γ. Νικολάου (Δήμος Κηφισιάς).

Επισημαίνεται ότι η κάθε τοπική παρέμβαση στα πρανή ρεμάτων θα πραγματοποιηθεί με υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον.

koithpikro2 koithpikro3

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.