Συναίνεση: Η λέξη που δεν λες στο δήμο Αλίμου




sybakolaz

Για μία ψήφο (πήρε 21 και χρειάζονταν 22), ο Δημήτρης Δράκος δεν κατάφερε να εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο δήμο Αλίμου. Ο Δημήτρης Δράκος 38 ετών υπάλληλος στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με ένα αξιόλογο βιογραφικό,  ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση.

O δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης είχε ζητήσει από τους επικεφαλής των παρατάξεων να κάνουν την υπέρβαση και να ψηφίσουν θετικά, ώστε ο δήμος Αλίμου να είναι ο 46ος δήμος στην Ελλάδα, από τους 325 συνολικά, που θα έχει Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

“Να πετύχουμε τη συναίνεση και να ψηφίσουμε την εκλογή του κ.Δράκου.Έχει πλούσιο βιογραφικό, είναι γνώστης των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και το σημαντικότερο, δεν είναι κάτοικος Αλίμου, που σημαίνει ότι θα είναι ουδέτερος σε περίπτωση που πρόκειται να επιλύσει ένα πρόβλημα ανάμεσα σε δυο δημότες” είπε ο δήμαρχος.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων, δήλωσαν ότι τους καλύπτει το βιογραφικό του κ. Δράκου, αλλά έπρεπε να είχε γίνει ευρύτερα γνωστή η προκήρυξη της θέσης, ώστε να θέσουν υποψηφιότητα και άλλοι.

Ο δήμαρχος είπε ότι όλα έγιναν με σύμφωνα με το νόμο (η προκήρυξη δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και στο site του δήμου) και ότι αν υπήρχαν κάποιοι που θα ενδιαφέρονταν για τη θέση θα το είχαν μάθει και θα είχαν θέσει υποψηφιότητα.

Και στις δύο ψηφοφορίες που έγιναν ο κ.Δράκος πήρε 21 ψήφους υπέρ, 9 λευκές και 1 άκυρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράταξη του δημάρχου έχει 19 δημοτικούς συμβούλους, μετά την ανεξαρτητοποίηση της Γιώτας Προυντζοπούλου, η οποία απουσίαζε από τη συνεδρίαση. Η Κυριακή Καμαρινού επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου, δήλωσε από την αρχή αντίθετη με τον “Καλλικράτη” και κατ’ επέκταση με το θεσμό του  Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

stigmiotipo-plirous-othonis-17112016-15758-mm-bmp

Το βιογραφικό του Δημήτρη Δράκου:

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
Οκτ. ‘04 – Νοε. ‘07: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιώσιμη Ανάπτυξη – Κατεύθυνση Τοπική Ανάπτυξη
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Μαρ.’96 – Οκτ.’00: Πτυχίο του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καλαμάτας

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:

Απρ. ‘14 – Σήμερα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Στέλεχος της Δ/νσης Απλούστευσης Διαδικασιών & Παροχής Υπηρεσιών Δημοσίου
με αρμοδιότητες διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών της χώρας.
Απρ. ‘12 – Απρ. ‘14: ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ – Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημάρχου Λαυρεωτικής
με αρμοδιότητες ζητημάτων διοικητικής οργάνωσης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, εξυπηρέτησης πολιτών, εσωτερικού ελέγχου και αξιολόγησης.
Μεταξύ άλλων συντάκτης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Λαυρεωτικής 2012-2014 και των Ετήσιων Προγραμμάτων Δράσης 2012-2013 και 2014.

Απρ. ‘08 – Απρ. ’12: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013»
Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».
Μέλος ομάδων εξειδίκευσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος
Χειριστής συγχρηματοδοτούμενων πράξεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (αξιολόγηση και παρακολούθηση πράξεων, προεγκρίσεις προκηρύξεων και συμβάσεων, έλεγχος και πιστοποίηση επιλέξιμων δαπανών, μέλος επιτροπών για την επιβεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας δικαιούχων)
Υπεύθυνος Δημοσιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» (Μαρ. 2010 έως Ιουν.2011)
Αυγ. ‘06 – Απρ. ‘08: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών
Υπεύθυνος για τον συντονισμό και την παρακολούθηση των 135 Κ.Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Εισηγητής ένταξης διοικητικών διαδικασιών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.
Αυγ. ‘05 – Αυγ. ‘06: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. – Διεύθυνση Οικονομικού – Εισηγητής του Τμήματος Προμηθειών
Μάιος. ‘03– Αυγ.’05: ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – Διεύθυνση Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών- Υπάλληλος του ΚΕΠ Ν.Α. Ανατολικής Αττικής
Οκτ.’99 –Μαρ. ‘00: ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ – Ασκούμενος Υπάλληλος στη Οικονομική Υπηρεσία

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
• Μέλος της Ομάδας Αυτοαξιολόγησης για την εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. 3ο Εθνικό Βραβείο 2007.
Απονομή ηθικής αμοιβής του επαίνου με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κατόπιν εισήγησης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

• Μέλος του Κύριου Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ:
• Εκπαίδευση στο σύστημα διαχείρισης και διακίνησης ηλεκτρονικού εγγράφου του Υ.Δ.Μ.Η.Δ., ΙΝΕΠ – ΕΚΔΔΑ, Φεβρουάριος 2015
• Συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, U.K. National School of Government, Λονδίνο, Φεβρουάριος 2010, επικεφαλής ομάδας
• Θέματα επικοινωνίας Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για το ΕΣΠΑ, ΕΥΣΕΚΤ, Νοέμβριος 2009
• Βελτίωση Κοινωνικών Δυνατοτήτων –Τεχνικές Λήψης Αποφάσεων – Τεχνικές Διαπραγματεύσεων, ΙΝΕΠ – ΕΚΔΔΑ, Νοέμβριος 2008
• Εισαγωγή στο Σύγχρονο Management Δημοσίων Υπηρεσιών, ΙΝΕΠ – ΕΚΔΔΑ, Δεκέμβριος 2007
• Οργάνωση Παρουσιάσεων, ΙΝΕΠ – ΕΚΔΔΑ, Μάιος 2007

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ :
• Αγγλικά – Άριστα (TOEIC score 910)
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
Θεσμικά και Οικονομικά θέματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Αστική ανασυγκρότηση αποβιομηχανοποιημένων περιοχών
( 2 δημοσιευμένες μελέτες «Η επιχειρηματικότητα του Δήμου Λαυρεωτικής» και «Η ανασυγκρότηση της περιοχής της Λαυρεωτικής μετά την αποβιομηχάνισή της» )
Εισήγηση στην Ημερίδα του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με κεντρικό θέμα το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Καλλικράτης”» και συντονιστή τον π. Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέκο Παπαδόπουλο με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολίτες: Προβλήματα – Ευκαιρίες – Προοπτικές»
Εισήγηση στην Ημερίδα της Γενικής Δ/νσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Employment) με θέμα “Operational Programme Administrative Reform 2007-2013”
Εισήγηση εκ μέρους του Δήμου Λαυρεωτικής, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην ημερίδα του δικτύου Sulfanet για την υποστήριξη της συμμετοχής του Δήμου στο δίκτυο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαυρεωτικής (1-1-2007 έως 31-12-2010)
Μέλος Δημαρχιακής Επιτροπής Δήμου Λαυρεωτικής (1-1-2007 έως 31-12-2010)
Αντιπρόεδρος Δημαρχιακής Επιτροπής Δήμου Λαυρεωτικής (1-1-2009 έως 31-12-2010)
Μέλος Δ.Σ. Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαυρεωτικής (1-1-2009 έως 31-12-2010)
Γενικός Γραμματέας Αθλητικού Συλλόγου «Ολυμπιακός Λαυρίου» (4-7-2004 έως σήμερα)
Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής και Πρόεδρος Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής (Ιουν-2008 έως Ιουν-2012)
Μέλος του ομίλου Διοικητικών Επιστημόνων «Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδας»

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Συναίνεση: Η λέξη που δεν λες στο δήμο Αλίμου

  • 17/11/2016 at 6:25 μμ
    Permalink

    Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο δήμο Αλίμου.
    Δηλαδἠ οι υπηρεσἰες του Δἠμου εἰναι εχθρικἐς προς τον Δημὀτη και τις επιχειρἠσεις;
    Καλλι–κρατικἐς υπερβολἐς που θα πληρωθοὐν πἀλι από την ταἐπη του δημὀτη.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.