Όταν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ήθελε να επενδύσει στο Ελληνικό και του έβαλε “πάγο” το ΛΑΟΣ!




tramela

Πολλοί από εσάς πιθανότατα να ακούσατε για πρώτη φορά για τον Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι, όταν ανακοίνωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις αμερικανικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου. Όμως ο Ντόναλντ Τραμπ, πέρα από γνωστός επιχειρηματίας και άνθρωπος του θεάματος, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τη χώρα μας, όταν ενδιαφερόταν να επενδύσει στο Ελληνικό.

Το 2012, ο Αμερικανός μεγιστάνας ήταν ένας από τους ενδιαφερόμενους για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ο οποίος, παρόλο που δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των τεσσάρων ομίλων που είχαν τότε προκριθεί, ανέμενε να του δοθεί η δυνατότητα να προσκομίσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά για να περάσει στη δεύτερη φάση. Όμως τελικά ο όμιλός του δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος που είχε δημοσιευτεί τον Μάιο του ίδιου έτους και το οποίο υπογράφει ο Αργύρης Παπαστάθης, η Άννα Ζωηρού, εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, είχε θέσει «πάγο» στα σχέδια του μεγιστάνα, μετά από μια «επεισοδιακή» συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου.

Η κ. Ζωηρού είχε προτείνει να σταματήσουν όλες οι διαδικασίες μέχρι τις επόμενες εκλογές. Εκείνη την περίοδο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου θα εξέταζε το ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Tramp International να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να συμμετάσχει στην επόμενη φάση, όμως τελικά κέρδισε η άποψη της κ. Ζωηρού.

Δεν είναι γνωστό τι σχέδια είχε ο Τραμπ για το ελληνικό, όμως δεν θα μπορούσε κανείς παρά να φανταστεί την δημιουργία ενός μίνι Λας Βέγκας με καζίνο, υπερπολυτελή μπαρ και ξενοδοχεία-αλυσίδες με την γνωστή (χρυσοποίκιλτη) αισθητική του.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι μπορεί ο μεγιστάνας ως υποψήφιος πρόεδρος να έχει αποφύγει να σχολιάσει την κατάσταση στην χώρα μας, όμως στο παρελθόν είχε πει ότι η Ελλάδα «δεν έχει σωτηρία», είχε ταχθεί υπέρ του Grexit και πίστευε ότι η λύση στο χρέος θα μπορούσε να έρθει από το «ξανθό γένος» (η λαϊκιστική δεξιά φαίνεται να έχει πολλά κοινά σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης).

Πλέον δεν γνωρίζουμε ποια στάση θα κρατούσε ο Τραμπ στο ελληνικό χρέος. Όπως έχει τονίσει εξάλλου και ο πρώην υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κινούμαστε σε «αχαρτογράφητα νερά».

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.