Μια διαδρομή πρόκληση δίπλα στα πόδια μας…




anavasi

Το Σάββατο θα συναντηθούμε τη Μονή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στον Καρέα και θα ανηφορίσουμε προς το μνημείο Μιχαηλίδη.

Η απόσταση έως εκεί είναι μόνο 2χιλ. αλλά από υψόμετρο 371 μέτρων θα βρεθούμε στα 721. Αυτό σημαίνει έντονη ανηφόρα η οποία σε κάποια σημεία έχει κλίση ακόμη και 43%. Είναι ένα αρκετά δύσκολο κομμάτι, όμως η θέα κατά την ανάβαση αλλά και στο μνημείο του Μιχαηλίδη θα σας αποζημιώσει. Η απόσταση που θα διανύσουμε είναι συνολικά 6 χιλιόμετρα, λιγότερα από όσα κάνουμε συνήθως αλλά δυσκολότερα και πιο εντυπωσιακά.

Στο Μνημείο υπολογίζω να φτάσουμε την ώρα που ο ήλιος θα δύει οπότε ετοιμάστε τις φωτογραφικές σας μηχανές για ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Θα παραμείνουμε εκεί για λίγα λεπτά ξεκούρασης και ανασύνταξης. Ανάλογα με τις δυνατότητες της ομάδας θα επιλέξουμε εάν θα συνεχίσουμε για λίγο ακόμη την ανάβαση προς την κορυφογραμμή. Έπειτα θα αρχίσουμε να κατηφορίζουμε…

Έχοντας αφήσει το δύσκολο κομμάτι πίσω μας θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας ακολουθώντας μονοπάτι για 1,5χιλ το οποίο θα μας βγάλει σε χωματόδρομο κοντά στη Σπηλιά Μπίμπεση, όπου μπορούμε να κάνουμε τη δεύτερη στάση μας.

Το χωματόδρομο θα τον ακολουθήσουμε για λίγα μόνο μέτρα και έπειτα μπαίνοντας πάλι σε μονοπάτι θα επιστρέψουμε στο Μοναστήρι.

Η όλη διάρκεια της βόλτας μας αναμένουμε να είναι 4 ώρες. Ο ρυθμός περπατήματος θα εξαρτηθεί από τη φυσική κατάσταση και τις αντοχές της ομάδας.

Απαραίτητη για τη συμμετοχή σας είναι η συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής.

“Πού και πότε”
* Πάρκινγκ Μονής Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Καρέα
* Σάββατο 19/11/2016
* Ώρα Συνάντησης 15:15
* Ώρα Έναρξης της Πεζοπορίας 15:30
* Αναμενόμενη ώρα Λήξης περίπου 19:30

“Παροχές και Τιμή”
* Snack (κριτσίνια και 1 μπουκάλι νερό 500ml).
* Συνοδούς, πιστοποιημένους στις Πρώτες Βοήθειες
* Το κόστος κατά άτομο είναι 5 ευρώ και η εξόφλησή του θα γίνει στο σημείο συνάντησης.

“Απαραίτητος εξοπλισμός”
* Μικρό σακίδιο πλάτης
* Αθλητικά άνετα ρούχα
* Αντιανεμικό / αδιάβροχο μπουφάν
* Αθλητικά παπούτσια ή Ορειβατικό μποτάκι
* Extra νερό ή snack αν κρίνεται ότι το χρειάζεστε
* Φακό προαιρετικά μιας και το φεγγάρι αλλά και τα φώτα της πόλης θα επαρκούν στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής

“Tips”
Ο ρουχισμός πρέπει αν είναι ανάλογος των καιρικών συνθηκών εκείνης της ημέρας αλλά και των προσωπικών αναγκών σας. Η θερμοκρασία στο βουνό είναι συνήθως 5-7 βαθμοί χαμηλότερη από αυτή της Αθήνας και ο καιρός στο βουνό είναι απρόβλεπτος.

“Pet’s”
Οι περισσότερες εκδηλώσεις μας, όπως γνωρίζεται ήδη, είναι pet friedly. Στη συγκεκριμένη τα σκυλάκια είναι φυσικά ευπρόσδεκτα.

Αν έχετε την οποιαδήποτε απορία, σχετικά με τη διαδρομή ή τον απαραίτητο προσωπικό εξοπλισμό, μη διστάσετε να με ρωτήσετε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.