Αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού της Βάρης




varipani

Ο Λαογραφικός Όμιλος Βάρης “Σεμέλη” και ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης επιχειρούν μια αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού της Βάρης με ζωντανή μουσική, άφθονο κρασί και τις παραδοσιακές, γλυκές κολοκυθόπιτες που πάντα έτρωγαν οι Βαριώτες στη γιορτή της Παναγίας, της πολιούχου εκκλησίας της πόλης.
Τα παλιά χρόνια, οι πανηγυριστές έφερναν μαζί τους το φαγητό τους και τις κολοκυθόπιτές τους και γλεντούσαν όλοι μαζί στης Παναγιάς τη χάρη. Φέρτε, λοιπόν, κι εσείς το φαγητό σας κι ελάτε να γλεντήσουμε όλοι μαζί με χορούς και τραγούδια από τον Θοδωρή Τασούλα, το Γιάννη Παυλόπουλο, τον Θοδωρή Γιαννόπουλο και τον Γιάννη Γευγελή.

Βέβαια, στο παραδοσιακό πανηγύρι θα έπρεπε να τους παραγγείλετε τραγούδι και να τους δώσετε χρήματα για να παίξουν και να χορέψετε. Εμείς όμως έχουμε τον Ο.Α.Π.Π.Α. του Δήμου μας που θα φροντίσει γι’ αυτό. Εσείς φέρτε το φαγητό σας, την καλή σας διάθεση και τους φίλους σας κι εμείς θα σας κεράσουμε τις γλυκιές μας κολοκυθόπιτες και το κρασάκι.

Προσοχή! Επειδή δε θα γίνονται κρατήσεις θέσεων – είπαμε: Πανηγύρι κάνουμε! – καλό θα είναι να έρθετε εγκαίρως για να βρείτε θέση στα τραπέζια μας.

Σας περιμένουμε!

Στο μικρό γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης, Άττιδος 30.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, από τις 1:00 μμ και μετά.

Θα ξεκινήσουμε με μια σύντομη παρουσίαση των τοπικών, Αρβανίτικων χορών από τους χορευτές και τις χορεύτριες της Σεμέλης και θα συνεχίσουμε με χορό για όλο τον κόσμο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.