27 Νοεμβρίου: Εκστρατεία εθελοντικής αναδάσωσης στον Υμηττό
valasoanada

Μήνυμα του δημάρχου Ηλιούπολης και προ’εδρου του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού). Βασίλη Βαλασόπουλουγια για την εκστρατεία αναδάσωσης και αναζωογόνησης του βουνού.

Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Ένα χρόνο πριν με ανακοίνωσή μου (από 20.7.2015) μετά την καταστροφική πυρκαγιά, σας ζήτησα να κάνουμε υπομονή ώστε για πρώτη φορά στηριζόμενοι στις απαραίτητες μελέτες να προχωρήσουμε στην αναδάσωση της καμένης έκτασης.
Σας υπενθυμίζω τις δεσμεύσεις μου απέναντί σας αμέσως μετά την πυρκαγιά:
– Κήρυξη της καμένης έκτασης σε αναδασωτέα – Έγινε
– Σύνταξη του απαραίτητου πίνακα υλοτομίας – Έγινε
– Τοποθέτηση κορμοδεμάτων και κλαδοδεμάτων στην καμένη έκταση – Έγινε
– Εκπόνηση της μελέτης αναδάσωσης της περιοχής (φυσική και τεχνική αναδάσωση) – Έγινε
– Καθαρισμός όλων των φραγμάτων που έχουν γίνει στο βουνό από την ΕΥΔΑΠ για την συγκράτηση του νερού μετά από έντονες βροχοπτώσεις – Έγινε δύο φορές
– Διανοίξεις των βασικών οδών για την εξασφάλιση πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων στο βουνό – Έγινε
– Εξασφάλιση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια , το Πράσινο Ταμείο και τον Σ.Π.Α.Υ. για την αναδάσωση όλης της καμένης έκτασης – Έγινε
– Παρουσίαση της μελέτης αναδάσωσης και των πηγών χρηματοδότησης – Έγινε
– Αποκατάσταση, συντήρηση και αναβάθμιση των μηχανισμών πρόσληψης της πυρκαγιάς (κανονάκια) – Έγινε
Τώρα, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε την πρώτη φάση της αναδάσωσης η οποία θα αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα: παράλληλα στον Δήμο Βύρωνα, στον Δήμο Ηλιούπολης και στον Δήμο Αργυρούπολης/Ελληνικού.
Με τον συντονισμό του Σ.Π.Α.Υ. και την ευγενική υποστήριξη του ΣΚΑΙ.
Σας περιμένουμε όλους!
https://www.facebook.com/252513914830334/photos/a.261885470559845.61445.252513914830334/1157477037667346/?type=3&theater

imittosanada1
27 Νοεμβρίου εκστρατεία εθελοντικής αναδάσωσης στον Υμηττό
Την μεγάλη πολυαναμενόμενη απ’ όλους ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), σε συνεργασία με τους Δήμους Βύρωνα, Αργυρούπολης Ελληνικού, Ηλιούπολης και την ευγενική συμβολή του ΣΚΑΙ, για να δούμε επιτέλους το βουνό μας πράσινο ως πνεύμονα ζωής και ως έναν φιλόξενο φυσικό χώρο.
Μετά από έναν διαρκή αγώνα για την αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά του 2015 και αφού τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και ακολουθήθηκαν όλες οι ενδεδειγμένες επιστημονικά ενέργειες, τώρα η επιχείρηση αναδάσωσης και αποκατάστασης του τοπίου είναι ώριμη και ξεκινάει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 10:00 το πρωί.
Η αναδάσωση θα γίνει μόνο στις περιοχές όπου το βουνό δεν μπορεί να αναζωογονηθεί από μόνο του.
Θα ακολουθήσει την μελέτη που εκπόνησαν οι επιστήμονες του ΣΠΑΥ και ενέκριναν οι αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να είναι βιώσιμη.
Θα γίνει στα όρια του αστικού ιστού έτσι ώστε να μπορούν τα δενδρύλια να ποτίζονται και να μεγαλώσουν.
Θα τηρηθούν οι προδιαγραφές, (αποστάσεις φυτεύσεων) έτσι ώστε η φύση να μπορεί να αναπνέει και στο μέλλον και τα δέντρα να αναπτυχθούν υγιώς μέσα στις ενδεδειγμένες συνθήκες.
Ο ΣΠΑΥ και οι τρεις δήμοι καλούν όλους τους μικρούς και μεγάλους δημότες να συμβάλουν και να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή εκστρατεία αναδάσωσης και αναζωογόνησης του βουνού, να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος αυτής της προσπάθειας, για να αποκαταστήσουμε όλοι μαζί την φύση δίπλα στα σπίτια μας.
Ο Υμηττός είναι ο κήπος των σπιτιών μας
Το ραντεβού μας είναι στις 10.00 πμ, στον Άγ.Γεώργιο – Καρέα στο Δήμο Βύρωνα, στον Προφήτη Ηλία στο Δήμο Ηλιούπολης και στην Αγ.Ειρήνη στο Δήμο Αργυρούπολης- Ελληνικού. Η πρόσβαση είναι εύκολη, καθώς από τα Δημαρχεία των Δήμων Βύρωνα Ηλιούπολης & Αργυρούπολης- Ελληνικού μπορείτε να πάρετε τη Δημοτική Συγκοινωνία (κάθε 10’-15’) έως το σημείο συνάντησης!

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.