17.500.326€ από την Περιφέρεια για την Ηλιούπολη
vadou

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε για τον Δήμο Ηλιούπολης έργα συνολικού ύψους 17.500.326€ για σημαντικές και αναγκαίες υποδομές και συγκεκριμένα:

Επιβεβαίωσε την υλοποίηση :Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

– της οριστικής μελέτης αγωγών ομβρίων για αντιπλημμυρική προστασία των Δήμων Ηλιούπολης και Βύρωνα (ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΡΕΑ – ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ), προϋπολογισμού 267.184,89€, η οποία ολοκληρώνεται εντός του 2016.

– του έργου: ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Ηλιούπολης, προϋπολογισμού 756.097,56€, το οποίο δημοπρατήθηκε και είναι για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

– της κατασκευής νέου Παιδικού σταθμού επί της Λεωφ. Ειρήνης και Αριστογείτονος, προϋπολογισμού 2.883.252,00€, της οποίας οι εργασίες ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2017.

– τις διαμορφώσεις προσβάσεων ΑμεΑ σε δημοτικές οδούς και πεζοδρόμια, προϋπολογισμού 600.000,00€ όπου δημοπρατούνται εντός του 2016 (διαμόρφωση και των πεζοδρομίων στους βασικούς άξονες της πόλης)

– την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου – Οργάνωση χρήσεων γης και λειτουργιών – σημειακές πολεοδομικές παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 303,793.16€. Περιμένουμε την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την υλοποίησή του.

– τη διαμόρφωση οδών πέριξ παιδικών χαρών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, προϋπολογισμού 150,000.00€, όπου και δημοπρατείται εντός του 2016 (γύρω από την Πλατεία Ευρώπης)

Επίσης, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Ηλιούπολης, εγκρίθηκαν τέσσερα μεγάλα νέα έργα για τον Δήμο Ηλιούπολης:

1. Η Βιοκλιματική Ανάπλαση της περιοχής «Χαλικάκι», προϋπολογισμού 3.460.000€

2. Η κατασκευή αντιολισθηρού οδοστρώματος από σκυρόδεμα σε διάφορους δρόμους με μεγάλη κλίση, προϋπολογισμού 600.000,00€

3. Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους Δήμους Ηλιούπολης και Βύρωνα (ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΡΕΑ – ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ), προϋπολογισμού 8.500.000,00€. Μ’ αυτό το έργο που δημοπρατείται εντός του 2017, ολοκληρώνεται πλήρως η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας.

4. Τέλος , στο έργο «ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΩΝ 14 ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΩΝ», προϋπολογισμού 450.000,00€ περιλαμβάνονται και οι δύο πεζογέφυρες στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου.

Το θετικό αυτό αποτέλεσμα που θα αλλάξει την μορφή της Ηλιούπολης δεν ήρθε τυχαία, καθώς ο ανταγωνισμός και η διεκδίκηση μεταξύ των δήμων ήταν μεγάλος. Ήταν αποτέλεσμα επίπονων προσπαθειών τόσο για την συνολική τεκμηρίωση της αναγκαιότητας των παραπάνω έργων, όσο και του σωστού σχεδιασμού και της επιλογής των προτάσεων που έκανε η δημοτική αρχή με αίσθημα ευθύνης για τον προσδιορισμό των βασικών αναγκών της πόλης σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος που παραβρέθηκε και μίλησε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ευχαρίστησε και συνεχάρη την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους για τις εύστοχες επιλογές τους και για την ιδιαίτερη προσοχή που έδειξαν στην εκτίμηση των αναγκών της Ηλιούπολης. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Δημοτική αρχή της Ηλιούπολης θα συνεχίσει με την ίδια ένταση την διεκδίκηση κονδυλίων για την ενίσχυση των υποδομών που προσφέρουν ασφάλεια και ποιότητα ζωής στους Ηλιουπολίτες. Η μεγάλη επιτυχία που έχουμε στην τεκμηρίωση των προτάσεων μας, μας γεμίζει ενθουσιασμό αλλά όχι εφησυχασμό. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει μεγάλα πακέτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Υπουργεία και την Περιφέρεια, αλλά θα συνεχίσουμε με αμείωτους ρυθμούς διότι το όραμά μας για την Ηλιούπολη είναι μεγάλο».

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.