ΠΣΚ στα Νότια: Έξοδος χωρίς έξοδα




notiapsk

Συναυλία με τη Φωτεινή Δάρρα και παράσταση με την Πέμη Ζούμη  αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της Μελίνας Μερκούρη, στον Άλιμο.  Εκδηλώσεις μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή, στη Βούλα, με Γιώργο Νταλάρα και Γρηγόρη Βαλτινό. Στο Παλαιό Φάληρο, δίπλα στο κύμα, έρχονται ο Γιάννης Σαββιδάκης και η Ζωή Τηγανούρια και στον Άγιο Δημήτριο ο Λεωνίδας Μπαλάφας. Και για τους εναλλακτικούς: Φεστιβάλ reggae  στο κάμπινγκ της Βούλας.

Αναλυτικά:

alimospsk

ΑΛΙΜΟΣ

Η Φωτεινή Δάρρα τραγουδά στο Λόφο Πανί (Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Ανοικτό Θέατρο Λόφου Πανί )

“Η Πέμη Ζούνη συναντά τη Μελίνα Μερκούρη” (Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στο Ανοικτό Θέατρο Λόφου Πανί στις 21:00) Και στις δύο εκδηλώσεις αντί εισιτηρίου όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αλίμου

Σάββατο 10 – Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου: Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με γιορτή για τα παιδιά στο Cine Άλιμος με τη “Μαγική Παραμυθούπολη”.

18:00 Ανιματέρ – θεατρικό παιχνίδι – face painting

19:30 – 20:00 Κουκλοθέατρο

20:00 – 20:30 Παράσταση καραγκιόζη

mikraasiavoul-580x394-1

BOYΛΑ

Τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό με τίτλο, «Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας» διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ), για δεύτερη συνεχή χρονιά στις 9, 10 & 11 Σεπτεμβρίου.

Το τριήμερο περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ, συναυλία, ομιλίες, θεατρικά & μουσικά δρώμενα, καθώς και τη συμμετοχή συλλόγων που θα παρουσιάσουν χορούς  της Μ. Ασίας. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, «Άσε με πάλι να σου πω», ο οποίος με το συγκρότημά του, θα παρουσιάσει τραγούδια από τον ιστορικό δίσκο «Μικρά Ασία» που κυκλοφόρησε το 1972 καθώς και μέρος του προγράμματος της τελευταίας ευρωπαϊκής περιοδείας του, με σταθμούς τα ωραιότερα τραγούδια από τη συνεργασία του με τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες.

Μαζί του επί σκηνής είναι η Ασπασία Στρατηγού, μια από τις ωραιότερες φωνές της γενιάς της, η οποία ταξιδεύει με τον Γιώργο Νταλάρα σ’ όλες τις μεγάλες σκηνές του κόσμου μαζί με μια ορχήστρα με εξαίρετους σολίστες μουσικούς.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία ΙΜΙΩΝ (κεντρική πλατεία Βούλας) έναντι του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη.

Κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη…

 Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων

9/9 Ημέρα Μνήμης – Αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες

Ώρα έναρξης 20.30

  • Θεατρικό δρώμενο από την εθελοντική θεατρική ομάδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με θέμα, «Στη νέα πατρίδα…», σε κείμενα και σκηνοθεσία Μενέλαου Ντάφλου. Έρευνα: Μενέλαος Ντάφλος και Στέφανος Χατζηστεφάνου.
  • Ομιλία, με θέμα: «Η εγκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα. Επιτεύγματα και αντινομίες μιας τραυματικής διαδικασίας». Από τον Σταύρο Ανεστίδη, Ιστορικό – Διδάκτορα Πολιτικής Επιστήμης, εκπρόσωπο του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών.

Προβολή από το ιστορικό- οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ

«Θυμάμαι…», αφήγηση καταγεγραμμένων μαρτυριών και λογοτεχνικών αποσπασμάτων από το Γρηγόρη Βαλτινό

 «Smyrna», συναυλία – μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία, με σκοπούς και τραγούδια από τη Σμύρνη έως την Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη, με τη γυναικεία ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους τμήματα, ο Λαογραφικός Όμιλος Βάρης «Σεμέλη» και ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Βάρης.

 10/9 «Άσε με πάλι να σου πω»

Ώρα έναρξης: 21.00

Συναυλία με το Γιώργο Νταλάρα

Το 1972, μισό αιώνα μετά την τραγωδία της Μικρασιατικής καταστροφής, κυκλοφόρησε ο δίσκος «Μικρά Ασία», σε μουσική του μεγάλου λαϊκού συνθέτη Απόστολου Καλδάρα, σε στίχους του Πυθαγόρα και ερμηνεία του Γιώργου Νταλάρα και της Χάρις Αλεξίου. Ο δίσκος αυτός υπήρξε τομή στη νεότερη ελληνική δισκογραφία.

Τραγούδια αυτού του δίσκου καθώς επίσης και τα ωραιότερα τραγούδια από τη συνεργασία του με τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες θα παρουσιάσει ο Γιώργος Νταλάρας με το συγκρότημα του.

Μαζί του επί σκηνής είναι η Ασπασία Στρατηγού, μια από τις ωραιότερες φωνές της γενιάς της και μια ορχήστρα με εξαίρετους σολίστες μουσικούς.

11/9 Επιμνημόσυνη Δέηση – -Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Βούλας

Ώρα έναρξης: 12.00

 Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλου και κατάθεση στεφάνου στο «Μνημείο της Ιωνίας».

9, 10 και 11/9 Παράλληλη εκδήλωση

 Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο « Σμύρνη Αγαπημένη Πόλη – Πόλη Μαρτυρική». Η Σμύρνη πριν και μετά την καταστροφή. Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό, σε επιμέλεια, τουΣτέφανου Χατζηστεφάνου.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί από τον Δήμαρχο την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 20.00 και θα λειτουργεί στην Πνευματική Εστία Βούλας, Ζεφύρου 2.

Ώρες λειτουργίας 10 και 11 Σεπτεμβρίου – 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.

falirika2016

tigasavi

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου Γιάννης Σαββιδάκης

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου “Γυναικεία Υπόθεση” με τη Ζωή Τηγανούρια

“Φαληρικά 2016”- Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο (δείτε το πρόγραμμα)

giortesagios4

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Κυριακή 11/9/2016 Συναυλία με τον Λεωνίδα Μπαλάφα Πλατεία Παναγούλη 21:00

“Φθινοπωρινές Γιορτές στην Πόλη” με ελεύθερη είσοδο (Δείτε το πρόγραμμα)

reggae

REGGAE FEELING – SUN & MOON UNITY FEST 10/9/2016

10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ από τις 15:00 έως 02:00
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.