Πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης




argyadespota

Οι δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και την ορθολογική διαχείριση των αδέσποτων ζώων . Το πρόγραμμα του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης υλοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 9  του Ν. 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε από τον Ν. 4235/2014 .

  •  Περισυλλογή
  •  Μεταφορά σε κτηνιατρείο που διαθέτει την κατάλληλη υποδομή .
  •  Κτηνιατρική εξέταση , στείρωση , ηλεκτρονική σήμανση ως αδέσποτα του Δήμου και καταγραφή.
  • Εμβολιασμός , αποπαρασίτωση.
  •  Επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον των υγειών αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή απ’ όπου περισυλλέγησαν . Οι δήμοι έχουν την ευθύνη για την ευζωία τους.
  •  Υιοθεσία : Αρμόδιοι για την εφαρμογή του προγράμματος υιοθεσίας είναι οι δήμοι .
  • Οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς προσκομίζουν στο δήμο το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης των κατοικιδίων τους.

Εφαρμογή προγραμμάτων για την  προαγωγή της ζωοφιλίας.

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης μέχρι σήμερα  έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα  το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ως εξής:

 

25 στειρώσεις σκύλων καθώς και γενικές εξετάσεις , πλήρης εμβολιασμούς , αντιπαρασιτικά κολάρα , αποπαρασιτώσεις και ηλεκτρονικές σημάνσεις . Έχουν πραγματοποιηθεί   14 υιοθεσίες και εκκρεμούν 2 .

  • 35 στειρώσεις γατιών καθώς και γενικές εξετάσεις  , εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις και ηλεκτρονικές σημάνσεις . Έχουν πραγματοποιηθεί 3 υιοθεσίες .

Ο Δήμος μας έχει ανταποκριθεί σε περισσότερα  από 200 αιτήματα και ερωτήματα των δημοτών μας σχετικά με το πρόγραμμα και την νομοθεσία για την προστασία των ζώων .

Γραφείο οικολογίας και προστασίας ζώων ,  τηλέφωνα :

15415 γραμμή  δημότη

210 9600919

2132026062

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.