Ο δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας
 

kinitikotita2016

Ο Δήμος Ηλιούπολης στο πλαίσιο των συνεχών παρεμβάσεων και δράσεων για ανθρώπινη, καθαρή και λειτουργική πόλη και με ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας (16- 22/9/2016).

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης. Το τρέχον έτος η εκστρατεία επικεντρώνεται στο θέμα «έξυπνη και βιώσιμη κινητικότητα – μια επένδυση για την Ευρώπη» με μήνυμα
Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη

Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή οικονομία.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης – τόνωσης της ζωτικότητας των πόλεων, η ενίσχυση των κοινωνικών συναλλαγών και η δημιουργία ποιοτικής «ατμόσφαιρας» στις πόλεις με λιγότερη ατμοσφαιρική και ηχητική ρύπανση, η ανάδειξη του αστικού περιβάλλοντος, η εξασφάλιση άριστης κυκλοφοριακής σύνδεσης με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας, η χρήση καθαρότερης ενέργειας, ορθολογικής διαχείρισης του υπάρχοντος μεταφορικού δικτύου.

Ο Δήμος Ηλιούπολης στο πλαίσιο υλοποίησης σημαντικών μόνιμων παρεμβάσεων για την βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη, με τη δημιουργία δακτυλίων ήπιας κυκλοφορίας και αφού μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει σημαντικά έργα δακτυλίων ήπιας κυκλοφορίας πέριξ των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης, προχωρεί κατά το τρέχον έτος στην εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος διαμόρφωσης της περιοχής πέριξ της Πλατείας Ευρώπης,  όπου υπάρχει Παιδική  Χαρά  και το 4ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης, σε ζώνη ήπιας κυκλοφορίας με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας των  πεζών, των μαθητών και των συνοδών τους.

Οι παρεμβάσεις που εφαρμόζονται στο τρίγωνο οδών Στρ. Γρίβα – Λεωνιδίου – Πλ. Ευρώπης και αφορούν σε:

– μονοδρόμηση τμήματος της οδού Λεωνιδίου, απέναντι από την Παιδική Χαρά

– στάθμευση υπό γωνία 45° παραπλεύρως της παιδικής χαράς με ταυτόχρονη τροποποίηση των διαστάσεων των υφιστάμενων πεζοδρομίων στις ανωτέρω θέσεις,

– δημιουργία μικτής επιφάνειας από χρωματιστούς κυβόλιθους και άσφαλτο στα τμήματα της κυκλοφορίας των οχημάτων με την υπό γωνία στάθμευση,

– εγκατάσταση δώδεκα  νέων φωτιστικών περιμετρικά της πλατείας και

– τοποθέτηση δύο παλλόμενων σηματοδοτών και ανακλαστήρων οδοστρώματος

Επίσης, το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης» (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) διοργανώνει στις 25/9/2016 «ημέρα για βόλτα στην πόλη με ποδήλατα» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού “Beactive”. Στην ποδηλατοδρομία συμμετέχουν όλες οι ηλικίες. Σημείο έναρξης και λήξης της Διαδρομής είναι η Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Ώρα έναρξης 10:00π.μ.! Φόρα το κράνος σου και έλα!

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.