“Φαληρικά 2016”: Αυλαία απόψε με την ορχήστρα “Μετροπόλιταν” του δήμου Αγίου Δημητρίου (VIDEO)




stigmiotipo-plirous-othonis-2192016-95506-pm-bmp

Διανύοντας αισίως τον πέμπτο χρόνο της καλλιτεχνικής της  παρουσίας η ορχήστρα “Μετροπόλιταν” του δήμου Αγίου  Δημητρίου, έχει πλέον καθιερωθεί ως η καλύτερη ίσως ερασιτεχνική λαϊκή ορχήστρα στην χώρα.
Το ρεπερτόριό της στηρίζεται στο έντεχνο, λαϊκο, λόγιο τραγούδι και  μέχρι τώρα αριθμεί πέντε θεματικές.
Συστήθηκε το 2012 με το “Καφενείον η Ελλάς” (Απρίλιος 2012),  συνέχισε με το “Ειν΄ αρρώστια τα τραγούδια” – τιμή στον μεγάλο  δημιουργό Σταύρο Ξαρχάκο – (Ιούνιος 2013), ακολούθησε το επετειακό “Ψάλλω την Ελευθερία”, μια μουσική εξιστόρηση της  Εθνική Παλιγγενεσίας (Μάρτιος 2014), “Roman cero Gitano” έργο του Μ. Θεοδωράκη διασκευασμένο σε μορφή σουίτας (Σεπτέμβριος  2014) και η ταυτόχρονη παρουσίαση της “Κατάστασης Πολιορκίας”
και του “Επιτάφιου” (Μάιος 2016).
Ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης περιβάλλει με συγκινητική εκτίμηση την  ορχήστρα, την καλεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στα “Φαληρικά”, φρoντίζοντας μάλιστα να κλείσει αυτή τιμητικά τις πολιτιστικές  εκδηλώσεις του Μπάτη το 2016.
Με τίτλο “Θέλω να τα πω” η ορχήστρα Μετροπόλιταν με τη συνδρομή της χορωδίας του Ωδείου Αγίου Δημητρίου, θα αποδώσει με την υψηλή καλλιτεχνική επάρκεια που την χαρακτηρίζει, το απάνθισμα των μελωδιών που σφράγισαν το δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα, τιμώντας έτσι τους μεγάλους μας δημιουργούς.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.