Eστία Νέας Σμύρνης: “Μικρασία Χαίρε” (Δείτε το πρόγραμμα)
mikrasiaxaire

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης υποδέχεται τη φιλόλογο, συγγραφέα και ηθοποιό ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ η οποία θα ομιλήσει με θέμα «Η σημασία του Μικρασιατικού Ελληνισμού τότε και σήμερα». Οι γνωστοί ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς, Τάσος Νούσιας, Χριστίνα Αλεξανιάν και Μάνος Ζαχαράκος θα αποδώσουν αποσπάσματα του διάσημου θεατρικού έργου της «Σμύρνη μου αγαπημένη».
Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, πρωινή προβολή 10:00 π.μ και απογευματινή 19:00 μ.μ
του ντοκιμαντέρ «Η Χίμαιρα της Ιωνίας». Τι πραγματικά συνέβη τις δραματικές ημέρες της καταστροφής. Μιλάνε καθηγητές Πανεπιστημίου, ξένοι συγγραφείς και δημοσιογράφοι. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον 3ο όροφο, στην αίθουσα Επιμορφωτικών μαθημάτων.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 – 15:00
Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.) σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα: «Τα ανταλλάξιμα ακίνητα και οι διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος». Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι κ.κ.Νικόλαος Ουζούνογλου, Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, (Οι.Ομ.Κω.), Αντώνιος Οραήλογλου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.) και Κωνσταντίνος Κατερινόπουλος, Νομικός Σύμβουλος Ο.Π.Σ.Ε. Θα προβληθεί σχετικό Video, ενώ παραδοσιακή ορχήστρα θα παίζει Μικρασιατικά τραγούδια.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης και το Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού σας προσκαλούν στη μουσικοχορευτική παράσταση «Σμύρνη, η καλλίστη των πασών», που αναβιώνει τη ζωή των Σμυρναίων πριν από την καταστροφή, κατά τη διάρκεια και στο μεγάλο ξεριζωμό. Η παράσταση τελεί υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Χρήστου Θεολόγου.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης και η Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας συνδιοργανώνουν διάλεξη με θέμα «Τα Βουρλά της καρδιάς μας» με ομιλητή τον Φιλόλογο κ.Θοδωρή Κοντάρα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου Νέας Ερυθραίας θα μας μεταφέρουν στη Σμύρνη του τότε, με τα Μικρασιατικά τραγούδια της.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο χρόνο με οδηγό τον Εκπαιδευτικό – Ιστορικό και Μελετητή κ. Παναγιώτη (Τάκη) Τσακίρη με την ομιλία«Αναπολώντας την όμορφη Σμύρνη του 1900». Ένα οδοιπορικό στην καθημερινή ζωή των Σμυρναίων, στην οικονομική τους ευμάρεια, στην παιδεία και κουλτούρα που είχαν αναπτύξει έως την καταστροφή του 1922. Θα προβληθούν 150 διαφάνειες με φωτογραφίες της εποχής.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει χορωδία με μικρασιάτικα τραγούδια.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, πρωινή προβολή 10:00 π.μ και απογευματινή 19:00 μ.μ
του ντοκιμαντέρ «Δύο φορές ξένος». Τα επακόλουθα της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 με την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας. Συνεντεύξεις με ξένους καθηγητές Πανεπιστημίων.
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον 3ο όροφο στην αίθουσα των Επιμορφωτικών μαθημάτων.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης σας μεταφέρει σ’ένα «Εικονικό ταξίδι στις Μικρασιατικές Πολιτείες» με ξεναγό την Ιστορικό, Φιλόλογο και Πρόεδρο της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας κα Αρχοντία Παπαδοπούλου.
Το ταξίδι ξεκινά με την παρουσία των Ελλήνων στον ευρύτερο Μικρασιατικό χώρο, από την Προϊστορία έως το 1922, παρουσιάζοντας ελληνικές πόλεις που σημάδεψαν πολιτιστικά και οικονομικά τη Μ. Ασία για 3.000 χρόνια.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης και ο Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή» σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «Όποιος ξεχνάει χάνεται, δακρύζει όποιος θυμάται».
Η μοναδική ιστορία του έρωτα της Κατινιώς και του Βαγγέλη. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ανθή Δήμου, ενώ η περίφημη «Ορχήστρα του Δρόμου» θα πλαισιώσει την παράσταση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ώρα 10:00 π.μ.
Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δυναμικής και η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης πραγματοποιούν επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Μικρασιατική καταστροφή ως πολύ-επιστημονικό παιδαγωγικό μέσον».
Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση με θέμα: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στη Μικρά Ασία κατά τη διάρκεια της εκστρατείας 1919-1922», συλλογή του Ν. Μ Καρδασιλάρη.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα “Πάνος Χαλδέζος”

————————————————————–
Επιμορφωτικά Τμήματα της Εστίας Νέας Σμύρνης 2016-2017

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου 2016.
Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά στα τηλέφωνα της Γραμματεία
210 93 33 702 ↔ 210 93 27 351 ↔ 210 93 30 274

• Φωτογραφίας (Αρχάριοι – Προχωρημένοι) • Σκάκι (Παιδικό – Ενηλίκων)
• Μπριτζ • Χορωδίας • Θεάτρου • Μικρασιατικού Ελληνικού Κεντήματος
• Χειροτεχνίας • Αγιογραφίας • Ζωγραφικής για παιδιά • Ψηφιδωτού
• Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών • Ελληνικών Παραδοσιακών Οργάνων

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.