Ελληνικό: Στη Βουλή η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης – Στα “κάγκελα” Δήμαρχοι και Περιφέρεια




konpapadourouaerodro

Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να κατατεθεί για κύρωση στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού – Αγίου Κοσμά στο επιχειρηματικό σχήμα της Lamda Development συμφερόντων Λάτση.

 Σοβαρό “αγκάθι” εξακολουθούν να αποτελούν οι αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι και Περιφέρεια).

Οι Δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας, Ανδρέας Κονδύλης και Γιώργος Παπανικολάου σε συνέντευξή τους στην κυριακάτικη REAL NEWS είχαν δηλώσει ότι είναι κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε εξέλιξη, εάν πρώτα δεν επιλυθούν σοβαρές εκκρεμότητες με τους Δήμους.

Επίσης, σε πρόσφατo ψήφισμα η Περιφέρεια Αττικής ζητούσε ενημέρωση για το τι σχεδιάζεται, διαβούλευση και διαφάνεια, χρησιμοποιώντας πολύ αυστηρή γλώσσα.

“Κανένα σχέδιο που αφορά το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού δε μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς να έχουν γνώση και λόγο η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού” ανέφερε το ψήφισμα . “Οι παραλίες πρέπει να περάσουν στα χέρια των δήμων και της Περιφέρειας”

Ερωτηματικό παραμένει πώς ακριβώς θα αντιδράσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες μιλούσαν για «ξεπούλημα», «ποινικές ευθύνες της Κυβέρνησης Σαμαρά», «διάτρητη διαδικασία», «πολύ χαμηλό τίμημα» κ.λπ.

Παρόλα αυτά, η σύμβαση παραχώρησης οδεύει για κύρωση από τη Βουλή, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση και καμία διαβούλευση με κανέναν από τους παραπάνω φορείς, με αποτέλεσμα οι εξελίξεις να προμηνύονται «θυελλώδεις»

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, είχαν συναντηθεί με τους Δημάρχους Γλυφάδας και Αλίμου.

Είίχε γίνει εκτενής συζήτηση κι ενημέρωση σχετικά με τη συμφωνία της κυβέρνησης για το έργο στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού κι από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι είχαν θέσει αιτήματα, τα οποία κατά τη γνώμη τους αν υλοποιηθούν, θα λειτουργήσουν υπέρ των κατοίκων και των όμορων Δήμων.

Τα αιτήματα ήταν τα εξής:

– Η συνέχιση της γραμμής 2 του μετρό και η κατάληξή της στη Γλυφάδα.

– Ο επανασχεδιασμός της γραμμής του τραμ, ώστε να αποσυμφορηθεί το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας.

– Η δημιουργία νέου κοιμητηρίου για το Δήμου Αλίμου.

– Η συμμετοχή στο ΔΣ του φορέα διαχείρισης και λειτουργίας του πάρκου Ελληνικού, εκπρόσωπων από τους όμορους Δήμους.

– Η πρόβλεψη για δυνατότητα συμμετοχής των όμορων Δήμων, στο σχέδιο απόδοσης 300 στρεμμάτων πρασίνου και ελεύθερων χώρων σε όλο το λεκανοπέδιο, στο πλαίσιο της κοινωνικής ανταποδοτικότητας του έργου.

– Η παραχώρηση αρμοδιοτήτων στους Δήμους σχετικά με τη διαχείριση της παραλιακής ζώνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:Ελληνικό: Κοινό μέτωπο Δούρου – Κονδύλη – Παπανικολάου

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.