Πέφτει – πέφτει ο γάιδαρος…




aerodromiomaketasxedia

(Θανάσης Καρτερός) Τώρα πιάσαμε την αρχαιολογία. Σε δουλειά να βρισκόμαστε μέσα στο κατακαλόκαιρο, μην τυχόν και περάσει έστω μια μέρα που να αφήσουμε ήσυχη την ανήσυχη κυβέρνηση. Αυτή τη φορά η μονάδα πολιτικών καταστροφών κρεμάστηκε από την παρέμβαση που ήταν υποχρεωμένο να κάνει το υπουργείο Πολιτισμού για να προστατεύσει αρχαιολογικούς θησαυρούς στην περιοχή του Ελληνικού.

Ε, και τι δεν ακούσαμε, δεν διαβάσαμε, και δεν είδαμε για την υπονόμευση, την ακύρωση, την καταρράκωση της γνωστής σύμβασης.

Να σας πω την αλήθεια, η υπόθεση δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς μαζί της. Τα έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους το υπουργείο, ο Φλαμπουράρης, και οι λοιποί αρμόδιοι. Στην πραγματικότητα είναι τόσο εξόφθαλμα μπούρδες όσα έχουν λεχθεί, ανακοινωθεί, γραφτεί, τυπωθεί, που οποιαδήποτε συζήτηση μόνο την αποβλάκωση από τη ζέστη του Αυγούστου θα επιτείνει. Και δεν πρέπει να αποκλείει κανείς την εκδοχή -το αντίθετο μάλιστα- ακριβώς η αποβλάκωση να είναι στόχος τέτοιου είδους βομβών ανοησίας.

Τέλος πάντων, αυτή η φάμπρικα δεν πρόκειται να σταματήσει, μέχρι να έρθει η μέρα της κρίσης για όλους. Αν κάτι μπορεί να ξεχωρίσει κανείς, πάλι και πάλι, είναι τα αντανακλαστικά που έχουν αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ και ο Σταύρος. Η ταχύτητα με την οποία τρέχουν πίσω από τον Κυριάκο σε κάθε επιχείρηση λάσπης, συκοφαντίας, υπονόμευσης, καταστροφολογικής μπούρδας. Πετάει ο γάιδαρος, πετάει, λέει η πασίγνωστη παροιμία της δουλοπρέπειας του είδους. Πέφτει ο γάιδαρος, πέφτει, θα πρέπει να είναι η σημερινή απόδοσή της.

Διότι όλο πέφτει ο έρμος ο γάιδαρος γι’ αυτούς. Είτε αγκομαχάει φορτωμένος τα δικά τους βάρη στον ανήφορο, είτε παλεύει να απαλλαγεί από το χαλινό που του πέρασαν οι ίδιοι με τους δανειστές, είτε υπογράφει, είτε δεν υπογράφει, είτε σωπαίνει, είτε γκαρίζει, είτε αντιστέκεται, είτε συμβιβάζεται, όλο πέφτει. Πέφτει – πέφτει, φωνάζουν οι επιδέξιοι δεξιοί, βάζοντας τρικλοποδιές σε κάθε του βήμα. Πέφτει – πέφτει, παπαγαλίζουν και οι αδέξιοι δεξιοί της Φώφης και του Σταύρου. Αυτό, μάλιστα, είναι μέτωπο!

Μέτωπο της συμφοράς, της μιζέριας, της παλινόρθωσης της παλιατζούρας, της εμπάθειας, της λαιμαργίας, της διαπλοκής, της απληστίας, της ψευτιάς, της απάτης, της μυθολογίας, της μπούρδας; Διαλέγετε και παίρνετε. Τα επί του μετώπου κέρατα πάντως δεν είναι δικά τους. Είναι όσων είχαν την ατυχία να τους πιστέψουν…

avgi.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.