Ο ΣΠΑΥ καλεί σε ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας
 

spayva2

Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ), ευχαριστεί θερμά του Εθελοντές της Δασοπροστασίας όλων των Δήμων για την επιτήρηση του Βουνού και καλεί τους κατοίκους να τους βοηθήσουν και να τους πλαισιώσουν τις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου.
Aνδρέας Κονδύλης: Αναβαθμίζεται αισθητικά και ποιοτικά το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου (VIDEO)

Θυμίζουμε ότι ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) παρέδωσε φέτος ξύλινο πυροφυλάκειο για την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, τη νεότερη εθελοντική ομάδα στον Υμηττό.
Παράλληλα, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Παπάγου-Χολαργού στελέχωσε το νέο υπερσύγχρονο παρατηρητήριο που της παρέδωσε ο Σύνδεσμος.

spayva1
Εξάλλου, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των Δήμων-μελών του, ο ΣΠΑΥ συντήρησε τα τέσσερα παρατηρητήρια Αγίου Θωμά και Αγίου Νικολάου Κορωπίου, Νεκροταφείου Βούλας και Η3 Ηλιούπολης, όπου μεταξύ άλλων τοποθετήθηκαν παράθυρα και σίτες. Πλέον οι παρατηρητές μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους άνετα και με ασφάλεια καθότι πρόκειται για παρατηρητήρια τελευταίας κατασκευής με μεταλλικά ποδάρια και αλουμινένια πλαίσια.
Πέρα από την παροχή και συντήρηση υποδομών για τη λειτουργία των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας του Υμηττού, ο Σύνδεσμος επενδύει στη συντήρηση των ξύλινων κατασκευών αναψυχής (κιόσκια, τραπεζοπάγκοι, παγκάκια, δοχεία απορριμάτων) σε όλο τον Υμηττό. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στα όρια των Δήμων Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, αντικατάσταση κατεστραμμένων κατασκευών η ξύλινων τμημάτων τους, βάψιμο με συντηρητικό εμποτισμού και βερνικόχρωμα, εφαρμογή αντισκωριακής βαφής στις σιδηρές επιφάνειες κ.ά. Οι εργασίες αυτές κρίνονται αναγκαίες για την λειτουργικότητα του ξύλινου εξοπλισμού ώστε να συνεχίσει να συμβάλει στην καλή ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.