Cine Άλιμος: “Alphaville” & “Ταξίδι στην Χώρα των Θαυμάτων” (trailer)




alphataxidi

“Alphaville”(Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 22:15)
Σινεφίλ 1962 | Ασπρόμ. | Διάρκεια: 98’
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν-Λικ Γκοντάρ με τους: Έντι Κονσταντίν, Άννα Καρίνα, Ακιμ Ταμίροφ
Προσποιούμενος τον δημοσιογράφο, ο μυστικός πράκτορας Λέμι Κόσιον φτάνει στη διαστημική πόλη Αλφαβίλ αναζητώντας έναν συνάδελφό του. Ανακαλύπτει ότι η πόλη εξουσιάζεται από έναν παντοδύναμο υπολογιστή, γνωρίζει την κόρη του τυραννικού κατασκευαστή του και έρχεται σε σύγκρουση μαζί του, προσπαθώντας να απελευθερώσει τους κατοίκους.

Συνοπτική κριτική
Ο Γκοντάρ διασταυρώνει τις κινηματογραφικές σταθερές της sci-fi περιπέτειας με αυτές του φιλμ νουάρ, υπογράφοντας μια φουτουριστική αλληγορία που είναι ταυτόχρονα ένα (ρομαντικό) πολιτικό σχόλιο, αλλά και μια παρωδία των αστυνομικών περιπετειών. Με το Παρίσι του 1965 να φαντάζει μπροστά στο φακό του Ραούλ Κουτάρ σαν εφιαλτική μεγαλούπολη του μέλλοντος και τον Λέμι Κόσιον να απαντά «η ποίηση!» στην ερώτηση «τι μεταμορφώνει το σκοτάδι σε φως». Χρυσή Άρκτος Φεστιβάλ Βερολίνου.

athinorama.gr

“Ταξίδι στην Χώρα των Θαυμάτων”(Τετάρτη 31 Αυγούστου και Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στις 20:30)

Animation 2001 | Έγχρ. | Διάρκεια: 125′
Ιαπωνία ταινία, σκηνοθεσία Χαγιάο Μιγιαζάκι με τους: Τζέραρντ Μπάτλερ
Η 10χρονη Τσιχίρο αιχμαλωτίζεται μέσα σε μια πόλη-φάντασμα, όπου οι γονείς της έχουν γίνει γουρούνια. Για να τους σώσει, πρέπει να δουλέψει σκληρά σε μια λουτρόπολη για θεούς και δαίμονες, που διευθύνει η μάγισσα Γιουμπάμπα και να περάσει με επιτυχία μια σειρά από δοκιμασίες

Συνοπτική κριτική
Έξοχος συνδυασμός στοιχείων της αρχαιοελληνικής και ασιατικής μυθολογίας σε ένα οδοιπορικό σ’ έναν κόσμο φαντασίας που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως ιαπωνική εκδοχή της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων». Ο Μιγιαζάκι δημιουργεί μαγική ατμόσφαιρα, με τις τρομακτικές στιγμές της, όπως ένα γνήσιο παραμύθι. Όσκαρ καλύτερου animation, Χρυσή Άρκτος και πληθώρα βραβείων σε φεστιβάλ και από ενώσεις κριτικών.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Τιμή εισιτηρίου:

● Γενική είσοδος: 4 €

● Μειωμένο εισιτήριο: 3 € για ειδικές ομάδες (όσους διαθέτουν Κάρτα Δημότη, όσοι είναι φοιτητές, μαθητές, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ κ.λπ.)

● ΔΩΡΕΑΝ: όλες οι παιδικές ταινίες και όλα τα αφιερώματα σε Έλληνες σκηνοθέτες.

Για περισσότερες πληροφορίες: 155 17 (Γραμμή Δημότη) και στο FaceBook (Σελίδα “Cine Alimos”).

 Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

cinekolaz-580x329

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: O Σμαραγδής για το Cine Άλιμος: “Μες στη θάλασσα και τα αρώματα του δειλινού” (VIDEO&EΙΚΟΝΕΣ)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Cine Άλιμος από ψηλά (VIDEO)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.