Παράνομο στοίχημα: Έφοδος σε πολυτελή σπίτια στη Bούλα και την Ανάβυσσο – 127 συλλήψεις (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




stoi1

Τεράστια επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Βούλα, Ανάβυσσο, Κηφισιά και Διόνυσο για την εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που θησαύριζε από το παράνομο διαδικτυακό στοίχημα.

Η σπείρα είχε μετατρέψει τις πολυτελείς μεζονέτες (διάθεταν μέχρι και πισίνα) σε χώρους εργασίας για τους “υπαλλήλους” που ξημεροβραδιάζονταν μπροστά σε οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

(Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη)

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο συστηματικά στην παροχή παράνομων υπηρεσιών διαδικτυακού στοιχηματισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εξάρθρωση είναι αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση κατάλληλων τεχνικών και φυσικών μεθόδων.

Για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί (127) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων (18) αρχηγικά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει «δίκτυο επιχειρήσεων» παράνομου στοιχηματισμού σε πολυτελείς κατοικίες στην Αττική, χρησιμοποιώντας σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για να πραγματώνουν την εγκληματική τους δραστηριότητα, τουλάχιστον από το έτος 2014.

Με τη συγκεκριμένη εξάρθρωση καταφέραμε ένα ακόμα καίριο πλήγμα κατά του παράνομου στοιχηματισμού και των τυχερών παιγνίων και μάλιστα από ένα κύκλωμα με διεθνικό χαρακτήρα, που είχε εξαπλώσει τη δράση του σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, μέσω του διαδικτύου.

Πρόκειται για μία συνεχή προσπάθεια των υπηρεσιών μας με αξιοσημείωτα αποτελέσματα, όπως εξάλλου φάνηκε και από την πρόσφατη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας στην ευρείας κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία “ SOGA VI ”, που υλοποιήθηκε με το συντονισμό της ΙΝΤΕRPOL, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γαλλία.

Να υπενθυμίσω ότι σε αυτή την επιχείρηση, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν συνολικά 44 άτομα, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων, γεγονός που καταδεικνύει τη συνέχεια και συνέπεια των υπηρεσιών μας στη μάχη κατά του παράνομου στοιχηματισμού.


Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου

Mετά από πολύμηνες και στοχευμένες αστυνομικές έρευνες, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων κατάφερε να διακριβώσει την εγκληματική δράση διεθνικού κυκλώματος που διενεργούσε παράνομους διαδικτυακούς στοιχηματισμούς σε πολλές χώρες, με έδρα την Ελλάδα.

stoi6

stoi4

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

stoi3

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση και από ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την 21-07-2016, σε (5) μεζονέτες στις περιοχές του Διονύσου, της Κηφισιάς, της Βούλας και της Αναβύσσου, εντοπίσαμε και συλλάβαμε (126) άτομα ασιατικής καταγωγής και έναν ημεδαπό, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα (18) αρχηγικά μέλη, όλοι ασιατικής καταγωγής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τα παίγνια.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και (2) ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι διευκόλυναν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Ειδικότερα, από την εξέλιξη των ερευνών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δημιουργούσαν «αυτόνομες επιχειρήσεις» που παρείχαν παράνομες υπηρεσίες διαδικτυακού στοιχηματισμού, με πανομοιότυπο τρόπο δράσης, ταυτόσημες λειτουργίες, και εξειδικευμένη μεθοδολογία.

Οι επιχειρήσεις είχαν ως έδρα πολυτελείς κατοικίες σε περιοχές των Βορείων και Νοτίων προαστίων της Αττικής, τις οποίες τα μέλη της οργάνωσης αναζητούσαν και εκμίσθωναν έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών. Οι κατοικίες αυτές διέθεταν υπόγεια παρκινγκ, πισίνες και επάρκεια χώρων, ενώ η εκμίσθωση γινόταν με τη συνδρομή του ημεδαπού συλληφθέντα, που ήταν μεσίτης.

Οι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι στις νοικιασμένες επαύλεις διαμορφώνονταν με τρόπο που εξυπηρετούσε και διευκόλυνε την καθημερινή λειτουργία και διαμονή των μελών του κυκλώματος, καθώς είχαν οργανώσει σύστημα κατανομής των χώρων, με αρίθμηση των υπνοδωματίων.

Μάλιστα, για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, λάμβαναν αυξημένα μέτρα, επιτηρώντας τους εξωτερικούς χώρους και την προσβασιμότητα στις κατοικίες, καλύπτοντας τα παράθυρα για να αποφεύγουν την οπτική επαφή, ενώ στους εσωτερικούς χώρους είχαν τοποθετήσει ειδικά ηχομονωτικά αφρολέξ για τη μείωση των θορύβων.

Παράλληλα, από τις επιτόπιες έρευνες διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν προβεί σε ειδική διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, εγκαθιστώντας υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό για να πραγματοποιήσουν τους παράνομους διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.

Συγκεκριμένα, είχαν εγκαταστήσει αυτοσχέδιες ατομικές «θέσεις» εργασίας αποτελούμενες από μικρά γραφεία, καλυμμένα με ειδικό ηχομονωτικό υλικό που εξασφάλιζε αυτονομία. Επίσης, είχαν τοποθετήσει ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό με συσκευές σταθερής τηλεφωνίας, σύνδεση στο διαδίκτυο, tablets, ασύρματους πομποδέκτες επικοινωνίας ( walkie – talkie ) και δημοσιογραφικές συσκευές καταγραφής ήχου.

Περαιτέρω, η ημεδαπή συγκατηγορούμενη, είχε διευκολύνει την εγκατάσταση συνδέσεων σταθερής τηλεφωνίας σε κάποιες από τις οικίες που δραστηριοποιούνταν η εγκληματική οργάνωση προς όφελος των παράνομων σκοπών αυτής.

Στις θέσεις εργασίας τα μέλη της οργάνωσης εργάζονταν με βάρδιες΄ και με τη χρήση του προαναφερόμενου εξοπλισμού πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές κλήσεις σε πιθανούς πελάτες, κυρίως σε χώρες της Ασίας, με σκοπό να τους πείσουν να στοιχηματίσουν σε αθλητικά γεγονότα ή να συμμετάσχουν σε παιχνίδια καζίνο μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων, που διαχειρίζονταν, δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές.

Επισημαίνεται, ότι οι καταθέσεις των χρημάτων για στοιχηματισμό και οι αποδόσεις κερδών στους παίκτες, πραγματοποιούνταν μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε χώρες της Ασίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, στις (5) μεζονέτες συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά ύψους (151.000) ευρώ, (6.000) δολαρίων Η.Π.Α., (73.000) κινεζικών γουάν. Παράλληλα κατασχέθηκε πολύ μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών τύπου laptop , συστημάτων επικοινωνίας-ασύρματοι, καταγραφικών ήχου, συσκευών σύνδεσης στο διαδίκτυο και συσκευών τύπου tablet .

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτική Ανάκριση.

Σημειώνεται ότι λόγω του διεθνικού χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης και της δραστηριοποίησης της σε πολλές χώρες, οι έρευνες θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, με τη συνδρομή της INTERPOL , για να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος.

stoi2

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.