“Να είσαι ο εαυτός σου και να αγωνίζεσαι γι’ αυτό”




erotaspsema

Πέραν από τις επιτυχημένες αθλητικές του δραστηριότητες ο «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ» του Ν.Α.Ο.ΕΛ. έχει εμπλουτιστεί τον τελευταίο χρόνο με την Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα Ατόμων με Νοητική Αναπηρία.

Με δημιουργό και συντονίστρια της ομάδας την κα Μπαντή ΜαρίαMSc Εκπαιδευτική Ψυχολογία–, μέλη του Ομίλου με Νοητικές Αναπηρίες (D.S., Ν.Υ., ΔΕΠ-Υ, κ.ά.) εντάχθηκαν στο θεατρικό θίασο με σκοπό την ψυχοκοινωνική τους αποκατάσταση. Η Ψ.Θ. Ομάδα λειτουργεί με βάση την εκμάθηση της ομαδικότητας, εκπαιδεύει τα μέλη ως προς την κοινωνικοποίησή τους, εμβαθύνει σε συμπεριφοριστικά ζητήματα και εστιάζει στα μείζονα ψυχολογικά θέματα των μελών. Στην ουσία πρόκειται για μια ομάδα που μέσα από την τέχνη του θεάτρου ασκεί συμπεριφοριστική και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, με απώτερο στόχο την ελαχιστοποίηση ψυχοπαθολογικών προβλημάτων, απόρροιας της απομόνωσης των ατόμων με νοητική αναπηρία.Επιπλέον, με τις θεατρικές δραστηριότητες, η μάθηση συντελείται μέσα σε από παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμού,  και ατομικής πρωτοβουλίας και ευθύνης σε όλους τους τομείς της θεατρικής παράστασης (σεναρίου, σκηνογραφικού, μουσικής , κ.α.)

erotaspsema1

Επίσης, η Ψ.Θ. Ομάδα καλλιεργεί τις επικοινωνιακές δεξιότητες των μελών της και αξιοποιεί εξατομικευμένα τις δεξιότητές τους για την καλύτερη επίτευξη των στόχων τους. Παράλληλα, μέσω της συμμετοχής τους, τα μέλη ξετυλίγουν τις καλλιτεχνικές τους ευαισθησίες με αποτέλεσμα την εξέλιξη και ωρίμανση του εαυτού τους. Άλλωστε, η παιδευτική αξία του θεάτρου είναι το πιο ενδεικνυόμενο μέσο ελεύθερης έκφρασης και κατανόησης του κόσμου που μας περιβάλλει. Αποτελεί δε το πιο αντιπροσωπευτικό είδος βιωματικής μάθησης, που συμβάλλει στη συναισθηματική, γλωσσική και κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου.

Η Ψ.Θ. Ομάδα σας προσκαλεί την Κυριακή 10 Ιουλίου, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» – Δημαρχείο Αργυρούπολης (Κύπρου 68), όπου θα παρουσιάσει ένα παραμύθι μεσαιωνικής εποχής, βασισμένο στον έρωτα ενός χωρικού με μία πριγκίπισσα. Θα μας ταξιδέψει στην αξία του “να είσαι ο εαυτός σου” και να αγωνίζεσαι γι’ αυτό.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.