“Και όσο η λιτότητα και η βαρβαρότητα συνεχίζονται, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνίζομαστε…”




mkie1

Το ΜΚΙΕ τον Ιούνιο δέχτηκε 969 επισκέψεις ασθενών. Ψυχολόγοι παρείχαν 57 επισκέψεις σε ασθενείς. Το οδοντιατρείο τον Ιούνιο δέχτηκε επισκέψεις από 58 ενηλικες, 7 παιδιά ενώ κάλυψε τις ανάγκες 10 προσφύγων, 5 παιδιών προσφύγων. Έγιναν τρεις επισκέψεις προσφύγων στο ιδιωτικό ιατρείο εθελόντριας για δύσκολα περιστατικά που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στο ΜΚΙΕ.

Τέλος Σύρια πρόσφυγας δέχτηκε ως δωρεά οδοντοστοιχία.Με εργαστηριακές εξετάσεις από τα συνεργαζόμενα με το ΜΚΙΕ εργαστήρια και στο ΜΚΙΕ καταφέραμε να εξυπηρετηθούν για:
αιματολογικες εξετάσεις 27 ασθενείςΥπερήχους 28 ασθενείς
Απεικονιστικές εξετάσεις σε εξωτερικά ιατρεία 5 ασθενείς
Ειδική οφθαλμολογική εξέταση 2 ασθενείς
Υπερήχους 28 ασθενείς
Το φαρμακείο, εκτός από τη χορήγηση φαρμακευτική αγωγής σε ασθενείς του ιατρείου, εξυπηρέτησε επιπρόσθετα με φάρμακα και υλικά:
16 άλλα Κοινωνικά Ιατρεία της χώρας
τρία Δημοτικά κοινωνικά φαρμακεία
ένα Άσυλο Ανιάτων
οκτώ Δημόσια Νοσοκομεία – αντιμετώπιςη αναγκών από Κοινωνικές Υπηρεςίες αλλά και αποςτολές φαρμάκων στα φαρμακεία τους και σε 1 ιατρείο ΠΕΔΥ
δύο Οργανώσεις υποστήριξης αναξιοπαθούντων
δύο Αστυνομικά Τμήματα για κρατούμενους σε αυτά
22 δομές φιλοξενίας προσφύγων στην Αττική
δύο οργανώσεις απόρων
Το μήνα Ιούνιο 2016 το φαρμακείο μας δέχθηκε φάρμακα από:

207 συμπολίτες μας
12 πολίτες από Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία
6 Συλλόγους / Οργανώσεις
2 Δημόσια Νοσοκομεία
1 Νηπιαγωγείο
2 Δημοτικά Ιατρεία
1 Περιφέρεια
1 Οργάνωση αλληλεγγύης στη χώρα μας στην Ελβετία.
2 Θεατρικές ομάδες
Μας επισκέφθηκαν κι επικοινώνησαν μαζί μας εκπρόσωπος του Γερμανικού οργανισμού Democratic Doctors, Δημοσιογράφος βρετανικής εφημεριδας Daily Mail, δημοσιογράφος από το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, δημοσιογράφος από το Pulitzer Center on Crisis, ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, σπουδαστές του Πανεπιστημίου Τορόντο του Καναδά, σπουδαστές του ΔΙΕΚ Ακαδημίας Πλάτωνος, εκπρόσωπος του φορέα everydayinfrastructure.net, toolsforaction.net. Ο Γ. Βήχας έδωσε ξανά συνένετευξη στην ΕΡΤ1 στην εκπομπή «Διπλή ματιά».
Ακούστε την εκπομπή «Η Αλληλεγγύη στον Αέρα» του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείο Ελληνικού που ξεκίνησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ) κάθε Σάββατο στις 15:00 – 15:30, σε πανελλήνια εμβέλεια στις συχνότητες 91,6 και 105,8 στα FM.
Μπορείτε να ακούσετε τις ηχογραφημένες εκπομπές πηγαίνοντας στο http://www.mkiellinikou.org/blog/2015/12/17/arxeio/
Άλλες δραστηριότητες-συμμετοχές:
Και κατά τον Ιούνιο όπως τους προηγούμενους μήνες γιατροί και άλλοι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού συνέχισαν να βοηθούν στην υποδοχή και κάλυψη των αναγκών των προσφύγων στο Ελληνικό τόσο στο γήπεδο Χόκει όσο και στο νέο χώρο που δημιουργήθηκε στις αφίξεις του παλιού αεροδρομίου.

Η Θεατρική ομάδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού παρουσίασε την παιδική παράσταση με τίτλο «Η μελωδία που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν» του Γ. Βήχα. Δόθηκε μία παράσταση στον Πολυχώρο Γαλαξίας στη Ν. Σμύρνη, υπό τη φιλοξενία του δήμου Ν. Σμύρνης και του προγράμματος Spur.

Το ΜΚΙΕ εκπροσωπήθηκε και συμμετείχε στις εξείς εκδηλώσεις από το Γιώργο Βήχα, κατά τον περασμένο μήνα:

7 Ιουνίου στην Κατερίνη σε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΜΚΙΕ με τους εθελοντές του κοινωνικού ιατρείου Κατερίνης, εκπρόσωπο της ομάδας υποστηρικτών του ιατρείου από το Αμβούργο και μια αντιπροσωπεία του κρατικού φορέα που είναι αντίστοιχος του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων της Ιταλίας οι οποίοι έφεραν μεγάλη δωρεά σε υλικά που θα διατεθούν σε σε δημόσιες και εθελοντικές δομές υγείας σε όλη τη χώρα. Στην εκδήλωση επίσης πήραν μέρος η εθέλοντρια φαρμακείου Αφροδίτη Βεργογιάννη και η εθελόντρια φαρμακοποιός Βάσω Αργύρη.
14 Ιουνίου ομιλία και συζήτηση με πολίτες απο την πόλη των Βρυξελλών.
15 Ιουνίου ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα » το μέλλον του συστήματος υγείας στην Ελλάδα» όπου το ΜΚΙΕ ανέφερε στοιχεία για τις τραγικές επιπτώσεις από τις πολιτικές λιτότητας στην υγεία. Η συμμετοχή του ΜΚΙΕ έγινε με πρόσκληση από την πρόεδρο των πρασίνων Ευρωβουλευτών Rebecca Harms.
Και οι δύο εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες οργανώθηκαν από την Birgit Urban και τον νεοσύστατο σύλλογο στις Βρυξέλλες Friends and Supporters of Elliniko και συμμετείχαν επίσης ο αντίστοιχος σύλλογος του Αμβούργου με τη Καλλιόπη Brandatatter και τον Hinrich Stecheman, καθώς και το κοινωνικό ιατρείο Κατερίνης με τον Ηλία Τσολακίδη.

Προσκεκλημένη της συνδικαλιστικής οργάνωσης CGT η εθελόντρια Κατερίνα Παπαγκίκα πήγε στη Μαδρίτη όπου συμμετείχε σε εκπομπή αφιερωμένη στο προσφυγικό στην Ελλάδα. (https://www.youtube.com/watch?v=OOY4NXKTebE&authuser=0)

Το ιατρείο μας θα είναι κλειστό από την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 έως την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016. Το επόμενο ενημερωτικό δελτίο θα δημοσιευτεί τον Σεπτέμβριο.

Το Μητροπολιτκό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) αποτελεί εθελοντική δομή που παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους πολίτες.

“Και όσο η λιτότητα και η βαρβαρότητα συνεχίζονται, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνίζομαστε…”

Ομάδα επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού
http://www.mkiellinikou.org

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.