Άγιος Δημήτριος: Τα κριτήρια για την εγγραφή στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ
paidikoi stathmoi

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε σχετικά με την διαδικασία εγγραφής των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ ότι:

Ο τρόπος τοποθέτησης των ωφελούμενων στις δομές θα γίνεται με την προσκόμιση VOUCHER.
Στο πλαίσιο της σωστής διαχείρισης όλης της διαδικασίας και αποσκοπώντας στην ομαλή λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, κατόπιν υπόδειξης της ΕΕΤΑΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου (ΟΠΚΑΠ) Αγ. Δημητρίου, αποφάσισε να εφαρμοστούν συγκεκριμένα κριτήρια για την εγγραφή των παιδιών μέσω ΕΣΠΑ.

Τα κριτήρια αυτά ταυτίζονται απόλυτα με αυτά που ισχύουν και στις εγγραφές μέσω Δήμου. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ίση μεταχείριση προς όλους.

Με βάση, λοιπόν, την 103/2016 απόφαση του Δ.Σ., τα απαραίτητα κριτήρια για την εγγραφή των παιδιών είναι:
1. Εγγύτητα στη δομή, βάσει διεύθυνσης κατοικίας του ωφελούμενου
2. Εργαζόμενη μητέρα
3. Άνεργη μητέρα, που εμπίπτει σε κοινωνικά κριτήρια, όπως αυτά αναφέρονται στην 51/2016 απόφαση του Δ.Σ. (π.χ. μονογονεϊκότητα, άτομο ΑΜΕΑ στην οικογένεια κ.λπ.)
4. Δημότης ή Κάτοικος Αγίου Δημητρίου

Την 1η Σεπτεμβρίου 2016, οι ενδιαφερόμενοι θα προσέλθουν, στον πλησιέστερο της οικίας τους, Παιδικό Σταθμό, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν τα παραπάνω κριτήρια, για την εγγραφή του παιδιού τους.

Για τους γονείς που έχουν ήδη κάνει αίτηση μέσω Δήμου, δεν απαιτείται η προσκόμιση επιπρόσθετων δικαιολογητικών, καθώς θα γίνεται επιτόπου ταυτοποίηση.

Σας επισημαίνουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την κάλυψη της δυναμικότητας της δομής.
Με τον τρόπο αυτό, θα αποφευχθεί η σύγχυση και η αβεβαιότητα, που προέκυψε από το νέο τρόπο εφαρμογής του προγράμματος ΕΣΠΑ, αλλά και η ενδεχόμενη ταλαιπωρία των γονέων, καθώς έγκαιρα θα προσέλθουν στις δομές που ανήκουν.

Οι άνεργες μητέρες/κάτοχοι VOUCHER, θα εξυπηρετηθούν σε κενές θέσεις, εφόσον δεν καλυφθεί η δυναμικότητα του σταθμού, σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια.

Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις, απευθύνεστε στα γραφεία των Παιδικών Σταθμών ( Αγίου Δημητρίου 55, 1ος όροφος) και στα τηλ. 2132007713 -712-731-732.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.