Cine Άλιμος: Ο Γιάννης Σμαραγδής θα κόψει την κορδέλα!




smaragdisalimos

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής θα κόψει την κορδέλα του “Cine Άλιμος” στα εγκαίνια που θα γίνουν την Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο χώρο μπροστά από την παιδική χαρά της παραλίας.

Θα προβληθεί η ταινία του “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι”, με δωρεάν είσοδο ενώ ο διάσημος σκηνοθέτης θα συνομιλήσει με το κοινό για την ταινία του. Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης θα του απονείμει αναμνηστική πλακέτα.

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβληθούν στο Δημοτικό Θερινό Cinema Αλίμου.

Υπόθεση:
Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι είναι η συγκλονιστική ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος από πειρατής του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην Αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και καταλήγει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την επανάσταση του 1821. Κατά την παραμονή του στην Ρωσία, εξελίσσεται σε ζάμπλουτο εξαγωγέα χαβιαριού. Η υπέρμετρη φιλοδοξία του τον φέρνει αντιμέτωπο με απανωτές συμφορές, μέχρι που αποφασίζει να χαρίσει όλη του την περιουσία και στο τέλος τον ίδιο του τον εαυτό στο όνομα της αγάπης.

Με τους Catherine Deneuve, Sebastian Koch, John Cleese, Catherine Deneuve, Juan Diego Botto, Evgeny Stychkin, Olga Sutulova, Λάκη Λαζόπουλο, Άκη Σακελλαρίου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιάννη Βούρο, Αλέξανδρο Μυλωνά, Γιώργο Χαραλαμπίδη, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Παύλο Κοντογιαννίδη, Δημήτρη Καλλιβωκά, Τάσο Νούσια, Μάνο Τσαγκαράκη

Η μοναδική του θέση (στην παραλία δίπλα στο κύμα), η υψηλή πιστότητα (ψηφιακή εικόνα υψηλής ευκρίνειας και ψηφιακός ήχος) και το πρόγραμμα (βραβευμένες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, θεματικά αφιερώματα και προβολές των καλύτερων παιδικών ταινιών) σίγουρα θα κάνουν τον Δημοτικό Κινηματογράφο του Αλίμου μια από τις top καλοκαιρινές κινηματογραφικές προτάσεις της Αθήνας.

Όπως ανέφερε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, πρόκειται για ένα όνειρο δεκαετιών που παίρνει σάρκα και οστά και αναβαθμίζει το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου. Μια δροσερή πρόταση, ειδικά αυτές τις εποχές που ο κόσμος έχει ανάγκη τη φθηνή και ποιοτική διασκέδαση.

Θα υπάρχουν δύο προβολές ταινιών. Η πρώτη θα ξεκινά στις 20:45 και θα είναι επιλεγμένη παιδική ταινία, με ελεύθερη είσοδο. Λίγο μετά τις 22:00 θα ξεκινά η δεύτερη προβολή, με εισιτήριο κάτω από τα 5 ευρώ, ενώ θα υπάρχει έκπτωση για τους δημότες που διαθέτουν την κάρτα με την οποία έχουν ελεύθερη είσοδο στην “Ακτή του Ήλιου”.

Στο πλούσιο πρόγραμμα θα ενταχθούν ειδικά αφιερώματα σε Έλληνες σκηνοθέτες τους οποίους θα τιμήσει ο δήμαρχος και αφιερώματα σε ταινίες της Finos Films με προσκεκλημένους ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Ανάμεσα στις καρέκλες (300 περίπου θέσεις) θα τοποθετηθούν και τραπεζάκια για να μπορούν όσοι θέλουν να απολαμβάνουν την ταινία με μπύρα, ποτό ή πρόχειρο φαγητό από την καντίνα που θα λειτουργεί στο χώρο.

Η οθόνη θα είναι φουσκωτή (σαν αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες) και θα ανοίγει μόνο κατά τη διάρκεια των προβολών. Στο τέλος των προβολών θα μαζεύεται. Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί περίπτερα για να διοργανώνονται διάφορες εκθέσεις.

Η «ΑΔΗΠΑΛ Α.Ε», η εταιρία που έχει αναλάβει την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας του δήμου Αλίμου (η οποία θα έχει την ευθύνη λειτουργίας του “Cine Άλιμος”) έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις για τη διοργάνωση πολύ σημαντικών event, που θα βάλουν το παραλιακό μέτωπο, στον τουριστικό χάρτη της Αττικής.

Ήδη υπάρχει συμφωνία για να γίνει το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων.

prosklisi

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.