Νέα Σμύρνη: Έκαναν ανακύκλωση και κέρδισαν τάμπλετ




vrabanak2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η βράβευση των σχολικών τμημάτων της πόλης μας, που διακρίθηκαν στο σχολικό διαγωνισμό του προγράμματος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Τζουλάκης Σταύρος στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στην ανακύκλωση και στα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον, για τους πολίτες αλλά και για το Δήμο Ν. Σμύρνης.

Συνεχάρει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την συντονισμένη προσπάθεια, που έκαναν κατά την διάρκεια του σχετικού διαγωνισμού.

Επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης αναφέρθηκε στις νέες δράσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, καθώς και στα νέα προγράμματα ανακύκλωσης που εφαρμόζονται από τον Δήμο.

Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση αποτελεί ένα νέο πρόγραμμα και με την δημιουργία ενός κατάλληλου δικτύου από ειδικά ολοκληρωμένα κέντρα ανοίγονται νέοι ορίζοντες ανακύκλωσης για την πόλη και τους πολίτες της Νέας Σμύρνης.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, όπως ήδη έχουμε επισημάνει δεν είναι πλέον μόνο Κάδοι, Απορριμματοφόρα και Οδοκαθαρισμός, αλλά επεκτείνει την δραστηριότητά της και σε άλλους Τομείς.

Η ανακύκλωση για μας αποτελεί πρωταρχικό πεδίο δράσης και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτήν και στα αποτελέσματα που αποφέρει.
Στο χέρι του καθενός είναι να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε το περιβάλλον και την πόλη που ζούμε.

Σημασία έχει η κάθε προσπάθεια που γίνεται γι΄ αυτό το σκοπό, είτε αυτή είναι μικρή είτε μεγάλη.
Στα πλαίσια της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης οι μαθητές των σχολείων της Ν. Σμύρνης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και την βοήθεια των γονιών τους, συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια διαγωνιζόμενοι με στόχο να συγκεντρώσουν την μεγαλύτερη ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών ανά σχολικό τμήμα.

Στο Δήμο Ν. Σμύρνης λόγω της μεγάλης συμμετοχής των μαθητών βραβεύτηκαν 4 σχολικά τμήματα αντί των 3 που βραβεύονται σε άλλους Δήμους:

1ο Βραβείο: το τμήμα ΣΤ2 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης (Ευξ. Πόντου 171), με σύνολο συσκευασιών που ανακυκλώθηκαν: 11.686

Έπαθλο 1 TABLET, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

2ο Βραβείο: το τμήμα Ε1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης (Βοσπόρου 78) με σύνολο συσκευασιών που ανακυκλώθηκαν: 5.515

Έπαθλο: 1 TABLET, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

3o Βραβείο: το τμήμα του Δ1 5 ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης (Ευξ. Πόντου 171), με σύνολο συσκευασιών που ανακυκλώθηκαν: 5.330

Έπαθλο: 1 MP4, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

4o Βραβείο: το τμήμα E1 του 4ου Oλοήμερου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης (Αποστολάκη 2), με σύνολο συσκευασιών που ανακυκλώθηκαν: 4.942

Έπαθλο: 1 MP3, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Ο Δήμος μας από την πλευρά του ευχαριστεί τους μαθητές της πόλης μας και τους διαβεβαιώνει ότι τέτοιες δράσεις θα επαναληφθούν και στο μέλλον.
Από την εφαρμογή του προγράμματος δεν κερδίζουν μόνο οι πολίτες αλλά και ο Δήμος με το να μαζεύει και να θάβει στη χωματερή λιγότερα απορρίμματα, με αποτέλεσμα την σημαντική μείωση του κόστους ταφής απορριμμάτων.
Επίσης κέρδος για όλους μας είναι οι μαθητές μας να διδαχθούν και να μάθουν να ανακυκλώνουν από μικρή ηλικία αποκτώντας παράλληλα αυξημένη οικολογική συνείδηση.
Και πάλι συγχαρητήρια, στα παιδιά για την θετική ανταπόκριση και συμμετοχή τους στην όλη προσπάθεια.

Συγχαρητήρια και σε όσους μαθητές της πόλης μας δεν κατάφεραν να διακριθούν στις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού, διότι μεγάλη σημασία έχει η προσπάθεια τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός του Δημάρχου κ. Τζουλάκη Σταύρου, ο κ. Κούπας Ευστάθιος Αντιδήμαρχος, ο κ Τσουράκης Κων/νος δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Δημόπουλος Γεώργιος σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας, ο κ. Καλογρίδης Παντελής Γενικός Γραμματέας του Δήμου, ο κ. Φιλιππάκος Θεόδωρος προιστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας, καθώς και εκπαιδευτικοί από τα προαναφερόμενα βραβευθέντα σχολεία.
Η εκδήλωση έκλεισε με την διαβεβαίωση εκ μέρους του Αντιδημάρχου κ. Γιατζίδη Παναγιώτη ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τοποθετηθεί σύντομα στην πόλη μας και 3ο ολοκληρωμένο κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης ενώ o διαγωνισμός στο εξής θα πραγματοποιείται δύο (2) φορές το χρόνο και όχι μία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.