Μουσική Βραδιά αφιερωμένη στον Νικόλα Άσιμο και τον συνεργάτη του Χρήστο Ζυγομαλά




asimoskolaz

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Βλαστός σε συνεργασία με την κίνηση “Ικαρία Τρόπος” σας προσκαλούν σε μουσική βραδιά, το Σάββατο 25 Ιουνίου και ώρα 8 μμ στον Κήπο του Βλαστού, Καλλιπόλεως 33, τέρμα μετρό Ελληνικό, αφιερωμένη στον Νικόλα Άσιμο και τον συνεργάτη του Χρήστο Ζυγομαλά, που πρωτοέπαιξαν ροκ στα Εξάρχεια.
Τραγουδούν ο μπουατίστας Βαγγέλης Κορομηλής και ο Χρήστος Ζυγομαλάς.
Την εκδήλωση χαιρετίζουν και υποστηρίζουν :

1. Aνεξάρτητο Κέντρο Αγώνα καθηγητών Νότιας Αθήνας
2. Kίνηση πολιτών Ηλιούπολης για την σωτηρία του ποταμού της Πικροδάφνης
3. Iωνική Στέγη Ηλιούπολης
4. ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο Αττικής

Το συντονισμό του προγράμματος της μουσικής βραδιάς θα έχει ο Στέφανος Γεωργιάδης, μουσικοσυνθέτης.
Σας περιμένουμε !!!

Ο Χρήστος Ζυγομαλάς είναι γλύπτης και συνθέτης. Ξεκίνησε να παίζει με δανεική κιθάρα στα δεκαεννιά του. Μπαίνει στη σχολή Καλών Τεχνών και στο πρώτο έτος παίρνει μια υποτροφία. Με τα λεφτά από την υποτροφία αγοράζει δικιά του κιθάρα και παρατάει τη σχολή την οποία συνέχισε και τέλειωσε πολύ αργότερα.

Εμφανίζεται το φθινόπωρο του ’76 στην Πλατεία με δικά του τραγούδια και την επόμενη χρονιά συναντάει τον Νικόλα Άσιμο και γίνονται αχώριστοι για έξι χρόνια. Το 1979 σχηματίζουνε μαζί την «EXARCHIA SQUARE BAND» και δίνουνε μερικές επεισοδιακές συναυλίες με αποκορύφωμα το συμβάν «ΚΡΟΚ». Ηχογραφεί στο ίδιο στούντιο που είχε γράψει τις κασέτες του ο Νικόλας και κυκλοφορεί δύο κασέτες την «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» το 1981 και το «ΧΕΝΕΡΩΜΑ» το 1982 με περίπου τα ίδια τραγούδια σε διαφορετικές εκτελέσεις.

Το χειμώνα του 1982-83 παίζει για τελευταία φορά στο «ΤΑΔΕ ΕΦΗ» πρώην «SKYLAB» στην Πλάκα με τον Άσιμο. Το 1984 κάνει άλλη μια εμφάνιση δημιουργώντας τους «NODEAD» μαζί με τον Μάκη Σημίτη και ηχογραφώντας μια κασέτα με τίτλο «ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ» που ήτανε μια πρωτόλεια ethnic-new wave δουλειά. Στη συνέχεια εγκαταλείπει τα Εξάρχεια και το 1994 εμφανίζεται ξανά στα μουσικά πράγματα, αυτή τη φορά με ρεμπέτικα και σμυρναίικα με το cd «ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» που του το κυκλοφορεί μια απίθανη μικρή χεβυμεταλλάδικη εξαρχιώτικη εταιρεία ονόματι “MOLON LAVE RECORDS» του Σλοβένου Τζωρτζ Οσμακ.

Τέλος το 2006 μαζεύει όλα τα πολιτικοκοινωνικά του κυρίως τραγούδια και τα κυκλοφορεί σε μικρό αριθμό αντιτύπων με την επωνυμία «ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΕΞΩ». Μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008 ξανασυνθέτει πολιτικά τραγούδια κυρίως και κάνει διάφορα live με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στο B-FEST με μεγάλη επιτυχία. Τον Ιούνιο του 2009 επανακυκλοφορεί το «ΧΕΝΕΡΩΜΑ» σε remastered εκδοχή.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.