Ελληνικό: Εξώδικο 5 Δημάρχων στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ
aerodromiogeitoniamou

Εξώδικο απέστειλαν στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, οι 5 δήμαρχοι των δήμων της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων διεκδικώντας αντισταθμιστικά οφέλη από την πώληση του Ελληνικού.

Ειδικότερα, οι Δήμαρχοι Μεσογαίας Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, Παιανίας, Σπύρος Στάμου, Ραφήνας – Πικερμίου, Βασίλης Πιστικίδης και Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου, με την εξώδικη δήλωση – πρόσκληση προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.) – που κοινοποίησαν και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα – αξιώνουν την παροχή αντισταθμιστικών οφελών υπέρ των Δήμων τους, προκειμένου να κατασκευαστούν από τους ίδιους υποδομές και δίκτυα ποιότητας ζωής, με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της LAMDA DEVELOPMENT, για την επικαιροποίηση της σύμβασης αγοραπωλησίας του 100% των μετοχών της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.».

Οι 5 Δήμαρχοι στο ίδιο εξώδικο, επισημαίνουν, τη μη απόδοση πόρων – ορισμένων μάλιστα από σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις ν.2338/1995 – από την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ενώ ταυτόχρονα “υπενθυμίζουν” ότι, δεν εισπράττουν από την εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. και τις εταιρείες που μισθώνουν απ’ αυτήν χώρους στο «Ελ. Βενιζέλος», τους δημοτικούς φόρους και τα δημοτικά τέλη, διότι η Κεντρική Διοίκηση δεν έχει εκδώσει έως σήμερα, την προβλεπόμενη στο άρθρο 10 παρ.2 του ν.3631/2008 ΚΥΑ, με την οποία θα καθορίζεται η επιβολή και είσπραξη ανταποδοτικών και άλλων δημοτικών επιβαρύνσεων, φόρων και τελών.

Δείτε ΕΔΩ το εξώδικο.
Πηγή: epoli.gr

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.