Διάκριση για τη θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας (ΕΙΚΟΝΕΣ)
paras1
Διάκριση σεναρίου για το επιστημονικό περιεχόμενο έλαβε το θεατρικό έργο «Το νεράκι κύκλους κάνει», που παρουσίασε η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»
Το θεατρικό έργο, όπως φανερώνει και ο τίτλος του, έχει ως θέμα το νερό που το παρουσιάζει σε τρεις σκηνές.

Η πρώτη έχει να κάνει με το πως σχηματίζεται το νερό και τα παιδιά παρίσταναν τα μόρια νερού και εξηγούσαν τις ιδιότητές του, για παράδειγμα πως τα παγάκια επιπλέουν.
Στη δεύτερη, τρεις πρωταγωνίστριες παρίσταναν τρεις σταγόνες που είχαν κάνει τον κύκλο του νερού και είχαν ξεκινήσει η καθεμία από διαφορετικά μέρη, όπως από τη θάλασσα ή από το έδαφος.
Η καθεμία μιλούσε για τη δικιά της ιστορία…
paras3
paras2
Η Τρίτη σκηνή είχε θέμα το νερό μέσα στον οργανισμό μας. Ήταν τα περισσότερα όργανα του οργανισμού μας και παίζανε ένα “πρωτάθλημα νερόσφαιρου”, η νερόσφαιρα συμβόλιζε το νερό και τα όργανα μεταξύ τους έδιναν πάσες για να δείξουν πως κυκλοφορεί μέσα στον οργανισμό και πως σχετίζεται με αυτό.
Η παράσταση, που δόθηκε στο Αμφιθέατρο της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την ανέδειξαν και με την υποκριτική τους ικανότητα οι πρωταγωνιστές μαθητές: Αλτανοπούλου Γεωργία, Άνθη Δήμητρα, Γιαλτίζογλου Ευφροσύνη, Καραβασίλη Πανωραία, Κεφάλα Ελισάβετ, Δερμάτης Σπύρος, Διαμαντοπούλου Μαρία, Κονδυλούδη Ελευθερία, Κυρίτση Ελένη, Μακράκης Αλέξανδρος και Παπαδάκης Ιωακείμ. Συμβολή είχε και η μουσική επένδυση του θεατρικού έργου που την δημιούργησαν οι μαθήτριες: Καραβασίλη Πανωραία και Μακρή Ειρήνη.
Το σενάριο, την σκηνοθεσία και την διδασκαλία του έργου στα παιδιά ανέλαβαν οι καθηγήτριες: Αθανασίου Αικατερίνη, Δοκοπούλου Αικατερίνη και Ρόζη Αικατερίνη.
ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ) EMAIL:[email protected]
paras
Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.