Δέκα χρόνια «Τραπεζούντια» Γλυφάδας (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




trapezountia6

Αν και η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 40 βαθμούς και αρκετοί έφυγαν άρον-άρον για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η γιορτή που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» για το θεσμό των «Τραπεζούντιων» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

«Ξεκίνησε ως μια απλή πολιτιστική εκδήλωση και καταφέραμε να εξελιχθεί σε θεσμό», είπε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Κυριάκος Τιλγκερίδης. Γιατί «Τραπεζούντια»; Γιατί «η Τραπεζούντα ήταν το σημείο αναφοράς […] ήταν το μεγαλύτερο κέντρο· εμπορικό, πολιτισμικό και μορφωτικό».

Συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν το βίντεο-αφιέρωμα στον αείμνηστο πρώην δήμαρχο Γιάννη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος είχε αγκαλιάσει τα «Τραπεζούντια» και είχε βοηθήσει στην υλοποίησή τους.

Στη μνήμη του πρώην δημάρχου, ο οποίος απεβίωσε στις αρχές Ιουνίου, προσφέρθηκε από το σύλλογο στον γιο του Χρήστο Θεοδωρόπουλο ένα μπουκέτο λουλούδια.

Την εκδήλωση πλαισίωναν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου αλλά και ο Χορευτικός Όμιλος Αργυρούπολης «Χοροέκφραση», που παρουσίασε χορούς από τη Θράκη και την Κύθνο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου απευθύνοντας χαιρετισμό, βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στις δράσεις του συλλόγου η χοροδιδάσκαλος της περιόδου 2014-2015 Έλλη Γκούρου, ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Εφραιμίδης, ο οποίος ήταν και παρουσιαστής της εκδήλωσης και η τεχνική ομάδα που έστησε την εκδήλωση, Λάζαρος Κορνιζόπουλος, Ειρήνη Βρεττού και Γιάννης Αναγνώστου.

Η θερμή βραδιά έκλεισε ακόμα πιο θερμά, με παραδοσιακό ποντιακό γλέντι, με τον Γιάννη Ταϊλαχίδη στη λύρα και το τραγούδι, τον Βασίλη Καρυοφυλλίδη στο αγγείο και τον Θεοδόση Ευφραιμίδη στο νταούλι.

Ένα άλλο βίντεο με ανασκόπηση των «Τραπεζούντιων» συγκίνησε μέλη και φίλους του συλλόγου.

ΠΗΓΗ: pontos-news.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

trapezountia7

trapezountia8

trapezountia5

trapezountia4

trapezountia3

trapezountia2

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.