Street Food and Tunes: Γαστρονομικά όργια στη Γλυφάδα (Δείτε το μενού)




Ta Street Food and Tunes, η πιο αγαπημένη γκουρμέ γιορτή δρόμου της Αθήνας κατεβαίνει στη Γλυφάδα!
Τα Street Food and Tunes του deBop.gr συνεχίζουν τις βόλτες τους στις γειτονιές της πόλης μας! Επόμενος σταθμός μας είναι η Γλυφάδα την Πέμπτη 12 Μαΐου και τόπος συνάντησης το πιο up-tempo cocktail bar της περιοχής, το Holy Spirit!
4 από τα πιο δημοφιλή street food πιάτα του πλανήτη (5 για την ακρίβεια αν υπολογίσουμε και τη veggie εκδοχή), όλα με την υπογραφή του σεφ Βασίλη Σπόρου, θα παρελάσουν από τους πάγκους μας, για να σας βάλουν σε διλήμματα σχετικά με τις επιλογές σας:
Πρεμιέρα αυτή τη φορά στα local κάνει το πολυαναμενόμενο Gua Bao, γνωστό κι ως το ταϊβανέζικο χάμπουργκερ στη χώρα προέλευσής του και για πολλούς… το τελειότερο street food πιάτο του πλανήτη!

Το Gua Bao πρωτοσυστήθηκε στον δυτικό κόσμο από τον σεφ David Chang στη Νέα Υόρκη για να κερδίσει τις εντυπώσεις κάθε ειλικρινή food lover και δημιουργήσει –προφανώς!- ουρές αναμονής στο εστιατόριό του!

Πολύ πριν από αυτό βέβαια, οι Ταϊβανοί γνώριζαν καλά την απόλαυση που θα γεύονταν με το που έπιαναν στα χέρια τους αυτόν τον «ουράνιο» φάκελο από ψωμί στον ατμό γεμισμένο με χοιρινή πανσέτα μαριναρισμένη σε σόγια και μπαχαρικά, συνοδεία φυστικιών και chilli.

Για τους πιστούς των Street Food and Tunes απλά θα θυμίσουμε το εξής: το Gua Bao πρωτοσυστήθηκε στο κοινό μας στην δεύτερή μας βραδιά-αφιέρωμα στο Brooklyn, που εξελίχθηκε σε ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα γαστρονομικά μας όργια!
Ποια πιάτα θα μπορούσαν τώρα να σταθούν δίπλα σε αυτό το τόσα πολλά υποσχόμενο street food;

Σίγουρα το Bahn Mi –με ρίζες στο Βιετνάμ και τη Γαλλία, που οι απόδημοι Ασιάτες εξέλιξαν σε ένα από τα πλέον λατρεμένα γαστρονομικά trends ανά τον κόσμο (και οι εγχώριοι της Φωκίωνος Νέγρη και στη Νέα Σμύρνη δεν πήγαν πίσω στις προηγούμενες εκδηλώσεις μας), σίγουρα επίσης το Pepito Torta, το παραδοσιακότερο torta (: σάντουιτς) της Puebla του Μεξικό, προϊόν ισπανογαλλικής διάδρασης και το οποίο ο θρύλος λέει πως εμπνευστής του ήταν ο Leonardo Da Vinci (!!!) και προφανώς το Meatloaf Sandwich, το πιο δημοφιλές comfort food της Αμερικής κατά την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης, το οποίο μέχρι και σήμερα θεωρείται ως το all american – patriotic sandwich!

Όλα αυτά προφανώς συνοδεία των κατάλληλων tunes (γιατί γιορτή χωρίς μουσική ποτέ κανείς δεν είδε!).
Εκεί λοιπόν και σε πλήρη συνάφεια με το μενού μας, αναμένετε ένα πολυεθνικό mixer από ασιάτικες μελωδιές μπλεγμένες με ξεσηκωτικά latin σε jazzy εκδοχές και rhythms από τα έγκατα των πιο φημισμένων freestyle dancefloors της καλής Αμερικής, που με ένα από τα προτεινόμενα cocktails του Jack Daniels σίγουρα θα σας σηκώσει σε χορό!

Αναλυτικά το μενού:
1. GUA BAO – Taiwanese pork belly slider: ψωμάκι στον ατμό, γεμιστό με χοιρινή πανσέτα σιγοβρασμένη σε σόγια, hoisin sauce, ψημένα φυστίκια, φρέσκο κόλιανδρο και chili – €6
2. BAHN MI
Γαλλική μπαγκέτα με χοιρινό μπούτι ζουλιέν με gochujang, γλυκόξινη mayo, χειροποίητο πατέ κοτόπουλου, πίκλες από καρότο και ρέβα, φρέσκο κόλιανδρο και flakes αγγουριού – €5,90
3. PEPITO TORTA
Ψωμί τσιαπάτα, pickled jalapeños, κοτόπουλο μπούτι φιλέτο με μαρινάδα από αχλάδι και σάλτσα σόγιας, μοτσαρέλα, guacamole, φρέσκος κόλιανδρος και refried beans – €6,40
(*ζητήστε και τη veggie εκδοχή του – €5,50)
4. MEATLOAF SANDWICH
Ψωμί burger bun, ρολό κιμά με γλάσο από ketchup και dressing με μαγιονέζα και sriracha, τομάτα και iceberg – €5,80

Ιδανικά συνοδεύονται με:
1. Jack Honey Ginger Ale: Jack Daniel’s Honey, Schweppes Ginger Ale, φλούδες πορτοκάλι
2. Velvet Elvis: Jack Daniel’s No7, Chambord, σιρόπι ζάχαρης, sprite, orange & chocolate bitters
Όπως σε κάθε μας διοργάνωση παρέα με το Jack Daniels, έτσι κι εδώ, όσοι απολαύσουν τα προτεινόμενα coctails, μπαίνουν σε κλήρωση για ένα bbq και μία ηλεκτρική κιθάρα Jack Daniels!

SAVE THE DATE street food and tunes people!
#streetfoodandtunes #debop_gr #debop

Περισσότερες πληροφορίες:
Web: http://www.debop.gr/events/street-food-and-tunes-local-glyfada-holy-spirit
FB: https://www.facebook.com/events/172822099780639/

Διοργάνωση:
deBop (www.debop.gr / https://www.facebook.com/debop.gr/ )
Ekso productions (http://www.ekso.gr/)
Χορηγός:
Jack Daniel’s Greece (https://www.facebook.com/jackdanielsgreece/ )
Υποστηρικτής:
Mediterranean Foods Sa Brava (https://www.facebook.com/mediterraneanfoodssa.brava?fref=ts)
Δημιουργικό:
Έλια Λαούρδα (http://elialaourda.com/)
Χορηγός Μετακίνησης:
Uber https://www.facebook.com/ubergreece/?fref=ts
Κάντε download την εφαρμογή υπηρεσιών taxi UBER και θα έχετε δώρο από το deBop.gr μέχρι €20 για την πρώτη σας μετακίνηση χρησιμοποιώντας τον κωδικό DEBOPGR.

Χορηγοί επικοινωνίας:
Radio Pepper 96.6www.elculture.grDIDEE MagazineThe TOCLiving PostcardsAllaboutfestivalsPopagandaMadame GingerSavoir VilleI Cook Greek – Συνταγές Μαγειρικής / Greek RecipesHouse of Wine,XpatAthensMultikulti.grMaintanosdotcom , The EatersAthens Insider,RISE

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.