“Μια εκστρατεία εξαπάτησης του κοινού εξελίσσεται καθημερινά”
(ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Χρόνια τώρα παλεύουμε με τα συμφέροντα που θέλουν να γεμίσουν τσιμέντο το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Ο πολύτιμος αυτός χώρος μπορεί και πρέπει να δίνει ανάσες ζωής στο λεκανοπέδιο καθώς: 

  •  Είναι εύκολα προσβάσιμος με το μετρό
  •  Έχει ακριβοπληρωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν για το μαζικό αθλητισμό.
  •  Τουλάχιστον 250 από τα υπάρχοντα σήμερα κτήριά του χώρου μπορούν να αξιοποιηθούν για χρήσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας.
  •  Τουλάχιστον 3 μουσεία μπορούν να αναπτυχθούν στο χώρο του αξιοποιώντας τα ευρήματα των αρχαίων δήμων Αλιμούντος Ευωνύμου και Αιξωνής, την Ιστορία της Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και των θαλάσσιων ερευνών.

Στο χώρο του πρέπει όλοι οι πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθερα και να απολαμβάνουν ώρες αναψυχής.
Ιδιαίτερα σε εποχές που συντελούνται αλλαγές του κλίματος και σε μια πόλη που το πράσινο της λείπει απελπιστικά, ο χώρος του πρώην αεροδρομίου αποκτα τεράστια σημασία και ανεκτίμητη αξία.

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σχεδιάζεται μια καινούργια πόλη, υψηλών και υπερυψηλών εισοδημάτων, με ξεχωριστές οικιστικές ζώνες γύρω – γύρω στο αεροδρόμιο και στο θαλάσσιο μέτωπο του Ελληνικού. Αυτή η πόλη θα είναι περίκλειστη με ελεγχόμενη είσοδο στις οικιστικές της ζώνες. Ο εκτός «νέας πόλης» κόσμος θα μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο στα γραφεία και καταστήματα της.
Κάθε οικιστική ζώνη θα διαθέτει πολυκαταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και γραφεία, ικανά να εξυπηρετούν όχι μόνο τους κατοίκους της αλλά και την γύρω αγορά. Επί πλέον προβλέπονται υπερκέντρα εμπορίου (τύπου Μωλ) συνολικής έκτασης πάνω από 270.000 τ.μ. Ξενοδοχεία και Καζίνο.
Είναι βέβαιο ότι αν προχωρήσουν αυτά τα σχέδια τότε το τέλος της τοπικής αγοράς είναι βέβαιο καθώς τα τεράστια πολυκαταστήματα θα απορροφούν όχι μόνο το αγοραστικό κοινό της «νέας πόλης» αλλά και των γύρω περιοχών.
Στο κέντρο του πρώην αεροδρόμιου τα σχέδια των «επενδυτών» δείχνουν το πάρκο – απομεινάρι που σχεδιάζουν ενώ δεν προκύπτει από πουθενά η ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτό για όσους δεν κατοικούν στη «νέα πόλη».

ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ

Μια εκστρατεία εξαπάτησης του κοινού εξελίσσεται καθημερινά. Παπαγαλάκια των διαπλεκόμενων ΜΜΕ μαζί με τοπικούς παράγοντες διαλαλούν τα καλά που δήθεν θα φέρει η δήθεν επένδυση. Μιλάνε για 30, 50 ακόμη και 70 χιλιάδες θέσεις εργασίας όταν ολόκληροι οι Δήμοι γύρω από το αεροδρόμιο σήμερα δεν συγκεντρώνουν τόσες θέσεις εργασίας.

ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ

Αν υλοποιηθεί η σύμβαση που έχει υπογράψει το ΤΑΙΠΕΔ με τη LAMDA, τότε 600 εκατ ευρώ, σε σημερινές τιμές, θα φύγουν κατ’ ευθείαν για τα ταμεία των «δανειστών» χωρίς να μείνει για χρήση από το Ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ. Όμως για να υλοποιηθεί η σύμβαση πρέπει να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 140 εκατ ευρώ για τη μεταστέγαση υπηρεσιών και υποδομές που αναλαμβάνει βάση της σύμβασης να κάνει. Δηλαδή θα χρεωθούμε για να το χαρίσουμε.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

Και ο ξενοδόχος δεν είναι μόνο ο εισαγγελέας διαφθοράς που ερευνά το πώς ένας τόσο πολύτιμος χώρος ξεπουλιέται έναντι πινακίου φακής, ούτε μόνο οι επιτροπές του Ευροκοινοβούλιου που εξετάζουν αναφορές των πολιτών οι οποίες δείχνουν ότι οι νόμοι έγιναν κουρέλι χάριν του μοναδικού επενδυτή.
Είναι κυρίως οι πολίτες, οι κάτοικοι αυτού του ταλαιπωρημένου λεκανοπέδιου που μπορούν και πρέπει να υπερασπιστούν αυτή τη μοναδική ελπίδα για μια ανάσα αναψυχής και δροσιάς.
Αυτόν τον αγώνα χρωστάμε όλοι στις οικογένειές μας, στα παιδιά και τα εγγόνιαΟ Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.