“Μακάρι όλες οι γειτονιές να χουν το άρωμα της περιοχής Κυθηρίων”




(Tου Μανώλη Μιχαλέτου)

Ευτύχησα να μεγαλώσω σε μία περιοχή με έντονο το άρωμα της κοινότητας. Η γειτονιά, το παιχνίδι στο δρόμο, οι φίλοι από το δημοτικό μέχρι και σήμερα, η καλημέρα και η καλησπέρα σε γνωστούς και λιγότερο γνωστούς της περιοχής που βγαίνει από τα χείλη αβίαστα κι ένα χαμόγελο σε κάθε συνάντηση.

Σε αυτή την περιοχή που την βρήκε η οικογένειά μου τέλη της δεκαετίας του 80, με χωματόδρομους και λίγες υποδομές, σιγά σιγά και με τη βοήθεια του τοπικού συλλόγου, αναπτύχθηκε αποχετευτικό δίκτυο,αποκτήσαμε πάρκα,παιδικές χαρές,σχολεία και στρωμένους δρόμους.

Μέσα σε όλα αυτά αποκτήσαμε και έναν Ναό που έγινε το κέντρο της ζωής της ”κοινότητας”. Και είτε πιστεύει κάποιος στην εκκλησία είτε όχι, δεν μπορεί παρά να μην θεωρεί την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα ως έναν οικείο χώρο και ως ένα στολίδι της περιοχής.

Χθες, εγκαινιάσαμε το Ναό. Παρακολουθήσαμε μία συγκλονιστική τελετή, σπάνια που κανείς μας δεν ξέρει αν θα ξαναπαρακολουθήσει και νιώσαμε δέος.
Πέρα , όμως, από το θρησκευτικό κομμάτι όσοι είμαστε λίγο παλιότεροι στην περιοχή είμαστε βέβαιοι πως δικαιώθηκαν αγώνες ετών.
Είμαστε βέβαιοι, πως ο Νικήτας και η Ελένη Φιλοσοφώφ, οι πρωτεργάτες της περιοχής θα αναπαύονται και χτές θα χαίρονταν μαζί μας.
Είμαστε βέβαιοι πως ο Γιώργος ο Καρύδης θα χαμογελούσε που θα μας έβλεπε.
Είμαστε βέβαιοι πως η Μαρία η Χατζαντωνάκη θα στησε χορόενώ η Ρένα η Σκέρου θαμας καμαρωνε οπως και ο Μιμης ο παπαλουκας κι η γκυκύτατη Ανεζίνα.
Είμαστε βέβαιοι όλοι, παλαιοί και νέοι, πως ο πατήρ Πολύκαρπος μας κινητοποίησε και μας ενθάρρυνε κατά τη δύσκολη περίοδο της ανέγερσης κι έδωσε πνοή στο επιτελούμενο έργο. Δεν έχει facebook για αυτό και γράφωκαλό λόγο αλλιώς θα με μάλωνε και θα προσέκρουα στην ταπεινοφροσύνη του.
Πολλοί βοήθησαν. Στην αρχή οι πρώτοι κάτοικοι, κυρίως κυθήριοι και εν συνεχεία άπαντες,κυθήριοι και μή. όλοι έβαλαν ένα λιθαράκι. Και αυτό μεταφράστηκε στο να είναι ο Ναός πραγματική εκκλησία, σύναξη δηλαδή,όλων των πιστών και των κατοίκων της περιοχής.

Χτες, οι πάντες ήταν εκεί. Χτες συγκινηθήκαμε. Χίλιες ευχαριστίες και στις κατά καιρούς δημοτικές αρχές.Στον κύριο Αργυρίου που επι δημαρχίας του, βοήθησε στην δεντροφύτευση του κάτω ναού όταν άρχιζε η λειτουργία του το 1995. Στο Νίκο Τσαμπαρλή που ως αντιδήμαρχος είχε φτιάξει τα πεζοδρόμια τον κάτω ναό. Στον πρώην δήμαρχο Θάνο Ορφανό που συνέβαλλε τα μέγιστα για την διαμόρφωση της πλατείας του Ναού. Μα και στον τωρινό δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη που εξωράισε τους γυρω δρομους και μερίμνησε μεχρι χτες 7 το πρωι να υπάρχουν μόνιμοι οδοκαθαριστές γύρω από την εκκλησία. Ταυτόχρονα, βοήθησε ο δήμος στην ενημέρωση για τα εγκαίνια.

Δεν γράφω πολιτικά όπως θα μπορούσα αλλά από καρδιάς. Μακάρι να προοδεύσουμε ως γειτονιά και άλλο και να ζήσουμε και άλλα ευχάριστα γεγονότα. Μακάρι όλες οι γειτονιές να χουν το άρωμα της περιοχής Κυθηρίων!

Ο Μανώλης Μιχαλέτος είναι πρόεδρος της  Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αλίμου της Νέας Δημοκρατίας

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.