“Η ανθρώπινη τραγωδία και ο πόνος των προσφύγων – μεταναστών αγγίζουν το σύνολο της κοινωνίας του Αλίμου”




dhmtoprosfyges

Eπιστολή στο δήμαρχο Αλίμου και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, για την κατάσταση στον καταυλισμό του Ελληνικού, απέστειλαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΑΛΙΜΟΥ Μανώλης Μιχαλέτος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Επιτροπής. Στην επιστολή γίνεται αναφορά στις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Τους τελευταίους μήνες οι δημότες και οι κάτοικοι του Αλίμου βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, εξαιτίας της δημιουργίας κέντρου προσφύγων – μεταναστών στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η κατάσταση είναι τραγική. Άνθρωποι στοιβαγμένοι κάτω από πρωτόγονες συνθήκες μαζί με εκατοντάδες παιδιά, εκτεθειμένοι σε κάθε λογής κίνδυνο σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις.

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από όταν ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κύριος Καπάνταης είχε δεσμευτεί ενώπιών σας και ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου, πως η εγκατάσταση των προσφύγων – μεταναστών θα είναι προσωρινή και θα αφορούσε μικρό αριθμό ατόμων.

Οι δεσμεύσεις έπεσαν στο κενό, μαζί και η αξιοπιστία του κράτους συνολικά: της κεντρικής διοίκησης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης που παρακολουθούν ανήμποροι τη δυναμική εξέλιξη του ζητήματος.

Το φαινόμενο είναι λυπηρό και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή του. Η διαφαινόμενη φαβελοποίηση του χώρου στις εγκαταστάσεις στο πρώην αεροδρόμιο θα οδηγήσει σε ανυπολόγιστα προβλήματα τόσο για τους ίδιους τους πρόσφυγες όσο και για τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας.

Είναι αδιανόητο, κύριε Δήμαρχε, στον 21ο αιώνα, να βλέπουμε τριτοκοσμικές εικόνες σε μία χώρα – μέλος της ΕΕ. Πλέον δεν υφίσταται κανένας αιφνιδιασμός. Όφειλε η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση τόσο καιρό μετά την εμφάνιση και την εξέλιξη του προβλήματος, να έχει ήδη παρουσιάσει και εφαρμόσει συνολικό και αποτελεσματικό σχέδιο διαχείρισης της κρίσης με αναλογική κατανομή του βάρους της λύσης και όχι το απαράδεκτο ορισμένοι δήμοι και τοπικές κοινωνίες να επωμίζονται δυσανάλογο και μη διαχειρίσιμο φορτίο που τους επιβάλλεται άνωθεν.

Έχετε ιστορική ευθύνη και υποχρέωση να υπερασπιστείτε την κοινωνία του Αλίμου, η οποία είναι πρόθυμη να αναλάβει το φορτίο που της αναλογεί και όχι αυτό που παραλόγως της επιβλήθηκε. Η ανθρώπινη τραγωδία και ο πόνος των προσφύγων – μεταναστών αγγίζουν το σύνολο της κοινωνίας, η οποία επιθυμεί να βοηθήσει. Ο Άλιμος, παρόλα αυτά, θα πρέπει να γίνει αρωγός της λύσης και όχι  θύμα του προβλήματος.

Κύριε Δήμαρχε,

Επιθυμούμε συχνότερη ενημέρωση, ουσιαστική αντίδραση και όχι επικοινωνιακές τακτικές στη βάση των όσων σας αναφέραμε παραπάνω.

Να είσαστε βέβαιος ότι είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές πρέπει το σύνολο του πολιτικού κόσμου να λειτουργεί συνετά εκτονώνοντας τη δίκαιη αγανάκτηση που προκαλούν οι άστοχοι χειρισμοί. Ήδη, δε, η οργάνωση μας αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία και στηρίζει την αγωνία των πολιτών που εκφράζεται σε κείμενο με το οποίο συγκεντρώνονται υπογραφές.

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΑΛΙΜΟΥ

Εμμανουήλ Μιχαλέτος

Και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Επιτροπής

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.