«Frida’s Pornography» της Κυριακής Δ. Σπανού (VIDEO)




Ο Δήμαρχος Eλληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος και η Πολιτιστική επιτροπή σας προσκαλούν στην Θεατρική Παράσταση «Frida ‘s Ponography» της Κυριακής Σπανού, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” Κύπρου 68 – πλ. Δημαρχείου.

Παράσταση : Τετάρτη 11 Mαΐου 2016

Ώρα έναρξης 20:30 Είσοδος Ελεύθερη

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Λίγα λόγια για το έργο:
Ένα σημερινό κορίτσι, γοητεύεται εμμονικά από τη Φρίντα Κάλο. Η θραυσματική αναπαράσταση της ζωής της Φρίντα Κάλο εκφράζει τη δική της οπτική γωνία για τη ζωή της Μεξικάνας ζωγράφου. Το πάσχον σώμα της Φρίντα, ο έρωτάς της για το Ντιέγο Ριβέρα, η ανικανοποίητή επιθυμία της να αποκτήσει ένα παιδί, και βέβαια η ζωγραφική της είναι οι άξονες της ζωής της, που γοητεύουν τη νεαρή καλλιτέχνιδα τόσο που «γίνεται»… η φανταστική φίλη της παιδικής ηλικίας της Φρίντα.

Η «πορνογραφία» του τίτλου είναι η πορνογραφία των σπλάχνων, και αυτό επιχειρεί και η γλώσσα του κειμένου να είναι… σπλαχνική.

Η δομή του κειμένου είναι θραυσματική και η ίδια η σκηνική αναπαράσταση είναι μια performance που διερευνά το σώμα και τη βία που του ασκείται. Όπως λέει η Φρίντα, «ήρθα σε σύγκρουση με όλες τις μηχανές του αιώνα μου». Μια παράσταση για την ιερότητα του σώματος, την επιθυμία, τον πόνο, τη δύναμη και τη χαρά της ζωής.

Viva la vida. «Ζήτω η ζωή» λέει η Φρίντα.

Συντελεστές:
Κείμενο – Σκηνοθεσία : Κυριακή Δ. Σπανού
Παίζουν οι ηθοποιοί : Τάσος Αντωνίου, Νάντια Καβουλάκου, Ισμήνη Κυρίτση, Δημήτρης Μαμιός.
Σκηνικά – κοστούμια : Ολυμπία Σιδερίδου
Κίνηση : Εριφύλη Δαφέρμου
Βοηθός σκηνοθέτη : Σταματία Καγκελάρη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.