Ένας 13χρονος Αλιμιώτης στο ερευνητικό κέντρο της NASA στο ΜΙΤ!




(Aνδρέας Κονδύλης  δήμαρχος Αλίμου)

Σήμερα είχα τη χαρά να συναντηθώ στο Δημαρχείο με έναν νέο συνδημότη μας και γείτονά μου, τον Γιώργο Τσιλώνη. Ο Γιώργος είναι μόλις 13 ετών και σύντομα θα φοιτά στο ΜΙΤ στη Βοστώνη, στο Τμήμα Ρομποτικής Τεχνολογίας και Επιστήμης Η/Υ (Computer Science and Robotic Technology). Ήδη φέτος το καλοκαίρι θα βρίσκεται στο ερευνητικό κέντρο της NASA στο ΜΙΤ. Έχει σχεδιάσει προγράμματα για τηλεχειρισμό-πτήση αεροσκαφών χωρίς πιλότους, τηλεϊατρική με μικροτσίπ μέσω δορυφόρου και έχει εκπονήσει τη μελέτη για την ηλεκτροδότηση ενός ολόκληρου χωριού στη Siera Leone στην Αφρική μέσω φωτοβολταϊκών.

Αισθάνομαι πολύ περήφανος για τον Γιώργο και την οικογένειά του που τον στηρίζει και λυπάμαι πολύ που η χώρα μας δεν μπορεί να αξιοποιήσει τέτοια δυνατά μυαλά.

Γιώργο σου εύχομαι καλή πορεία στη ζωή σου και την επιστήμη!!

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.