“Χρυσός” ο Βαζαίος του ΑΝΟ Αργυρούπολης (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




vaz1

Θρίαμβος για την ελληνική κολύμβηση και συγκεκριμένα για τον Ανδρέα Βαζαίο. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200μ. μικτής ατομικής στο πανευρωπαϊκο πρωτάθλημα του Λονδίνου, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε σημειώσει μόλις στο χθεσινό ημιτελικό, πετυχαίνοντας επίδοση 1:58.18!

 Ένα πολύ μεγάλο ταλέντο της ελληνικής κολύμβησης, εξελίσσεται και δικαιώνει τις προσδοκίες, φέρνοντας τη χώρα μας στην κορυφή της Ευρώπης παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικότερα ο Ελληνικός αθλητισμός.

Ο 22χρονος Γλυφαδιώτης, αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης, που βρίσκονταν στην τρίτη θέση μετά το πρώτο 50άρι (πεταλούδα), ανέβηκε στη συνεχεια της κούρσας και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τους ανταγωνιστές του. Χαρακτηριστικό του πόσο άνετα κατέκτησε αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι το γεγονός ότι ο δεύτερος, Ισραηλινός Νέβο Γκαλ βρέθηκε 1.5 ” πίσω του (1:58.69). Τρίτος ήταν ο Πορτογάλος Αλέξις Μονάκας με 1:59.76.

 Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τα Ελληνικά χρώματα στο 33ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το τρίτο χρυσό στην ιστορία των διοργανώσεων, στην οποία η Ελλάδα έχει συνολικά 18 μετάλλια (3 χρυσά, 3 ασημενια και 12 χάλκινα).

Οι πρώτες κουβέντες του νέου πρωταθλητή Ευρώπης στα 200μ μικτής ατομικής στο aquaplanet.gr , πριν φύγει να ετοιμαστεί για την απονομή, είναι ενδεικτικές του ισορροπημένου χαρακτήρα του. «Ηταν μία φοβερή κούρσα, που την ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Προσπαθούσα από τη στιγμή που πέρασα στον τελικό να μείνω ήρεμος. Χαίρομαι πάρα πολύ για το αποτέλεσμα και για το χρόνο και σκέφτομαι συνέχεια πόσο γρήγορα θα πήγαινα αν ήμουν προετοιμασμένος». Με άλλα λόγια, το χρυσό μετάλλιο και το πανελλήνιο ρεκόρ (που κατέρριψε δύο φορές) ήρθαν χωρίς να βρίσκεται ο ίδιος στο 100%! «Δεν φορμαρίστηκα για το Ευρωπαϊκό, ο βασικός στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Απλά ήρθαμε εδώ με μία μικρή ξεκούραση για να προσπαθήσουμε για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Τελικά είχαμε ένα… πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα». Όσο για το αν σκεφτόταν το μετάλλιο μετά τη χθεσινή σαρωτική επικράτησή του στους ημιτελικούς, ο Βαζαίος παραδέχθηκε ότι «σκεφτόμουν ότι ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για μετάλλιο, αλλά πάντα σαν αθλητής προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ πιο ήρεμος. Σε μία κούρσα 200μ. μικτή πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και στα τέσσερα στιλ, οπότε όσο πιο ήρεμος και συγκεντρωμένος είσαι σε αυτό που έχεις δουλέψει, τόσο πιο γρήγορα θα βγει. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα μετάλλιο και δεν με ένοιαζε το χρώμα, και ήθελα επίσης να βγει μια πολύ γρήγορη κούρσα».

Στους τελικούς Σαμιλίδης και Δημητριάδης

Από εκεί και πέρα ο Παναγιώτης Σαμιλίδης και ο Στέφανος Δημητριάδης θα βρεθούν στους τελικούς των 200μ. πρόσθιο και 200μ. πεταλούδα αντίστοιχα.

Ο Σαμιλίδης τερμάτισε στην 3η θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς των 200μ. πρόσθιο με 2:11.22 και πέρασε με την 7η συνολικά επίδοση. Αντίθετα, στο ίδιο αγώνισμα δεν τα κατάφερε να βρεθεί στον τελικο ο Δημήτρης Κουλούρης, καθώς με το 2:12.09 που σημείωσε κατετάγη 11ος.

Ο Στέφανος Δημητριάδης, ήταν επίσης τρίτος στην πρώτη ημιτελική σειρά και πέρασε ως 7ος στο σύνολο με χρόνο 1:57.44. Και σε αυτόν τον ημιτελικό υπήρξε αποκλεισμός Έλληνα αθλητή, καθώς ο Ιωάννης Δρυμωνάκος ήταν 8ος στη δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 1:58.79 και 13ος στο σύνολο.

Ατομικό Ρεκόρ, αλλά αποκλεισμός για Χρήστου

Ακόμη ένα ατομικό ρεκόρ σημείωσε ο Απόστολος Χρήστου, αυτή τη φορά στον ημιτελικό των 50μ. ύπτιο με χρόνο 25.28 (προηγούμενο 25.33). Όμως, αυτήν η επίδοση δεν ήταν ικανή να του δώσει την πρόκριση στον τελικό, καθώς ήταν 10ος μετά τις δύο ημιτελικές σειρές.

Μακριά από τους χρόνους της η Δράκου

Τέλος η Νόρα Δράκου, που το πρωί πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο (έκανε 1:01.27 ενώ έχει ρεκόρ 1:01.15), έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και τερμάτισε 8η στην πρώτη ημιτελική σειρά του αγωνίσματος και 16η στο σύνολο με χρόνο 1:02.06

“Αν είχαμε τα στοιχειώδη…”

Μετά το χρυσο μετάλλιο που κατέκτησε ο Έλληνας πρωταθλητής ο πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος τον συνεχάρη λέγοντας: “Συγχαρητήρια στον Ανδρέα και σε όσους βρίσκονται δίπλα του. Είναι ένας σπουδαίος αθλητής που σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις κατεβάζει τους χρόνους του και πετυχαίνει ρεκόρ. Το Δεκέμβριο πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας και τώρα έφτασε στο χρυσό που συνιστά μια τεράστια επιτυχία. Θα πω αυτό που είπα και μετά το μετάλλιο του Χρήστου. Με το τίποτα βγάζουμε πρωταθλητές Ευρώπης. Και δεν είναι μόνο ο Ανδρέας ή ο Απόστολος. Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες κολυμβητές που βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και περνούν σε ημιτελικούς και τελικούς. Αν είχαμε τα στοιχειώδε, φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε”…

vaz2

vaz4

vaz3


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.