Το ΚΕΛΠΝΟ έφερε νωρίτερα τους ψεκασμούς




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΚΕΛΠΝΟ, τις έντονες ανησυχίες πολιτών για το θέμα που αφορά τους ψεκασμούς καταπολέμησης των κουνουπιών και ενόψει της θερινής περιόδου, ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης ενημερώνει τους κατοίκους:

Α) ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά πρόγραμμα ψεκασμών απεντόμωσης καθώς και μυοκτονίας και τοποθέτησης δολωματικών σταθμών σε όλους τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους που χρήζουν την εφαρμογή. Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται με εγκεκριμένα σκευάσματα από το αρμόδιο Υπουργείο στο αστικό και στο περιαστικό περιβάλλον. Ο Δήμος διευκρινίζει ότι οι ψεκασμοί γίνονται από  συμβεβλημένο συνεργείο κατόπιν υπόδειξης και παρακολούθησης των αρμοδίων υπηρεσιών μας.

Β) αναφέρουμε ενδεικτικά  πρόγραμμα και χρονική περίοδο εφαρμογής των ψεκασμών.

27/01/2016 – Κολυμβητήριο, φρεάτια Τριπόλεως, ανταλλακτήριο, Α Στάδιο Αργυρούπολης και στους εσωτερικούς χώρους.

2/3/2016 – όλα τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ Ελληνικού  και Αργυρούπολης καθώς και τα φρεάτια

22/3/2016 – 18 πλατείες, παιδικές χαρές, φρεάτια στην Αργυρούπολη

22/3/2016 – 18 πλατείες, παιδικές χαρές, φρεάτια στο Ελληνικό

22/3/2016 – φρεάτια  Αγ. Παρασκευής και 129 οικογενειακό πάρκο.

29/3/2016 – Ανοικτό θέατρο Αργυρούπολης, φρεάτια Μιλήτου και θέατρο Ολυμπίας.

7/4/2016  – Εργοτάξιο Ελληνικού, φρεάτια,  όλα τα κτίρια και τα οχήματα του Δήμου καθώς και ο χώρος της μεταφόρτωσης.

13/4/2016  – φρεάτια στην Ολυμπίας, Δημοκρίτου, Διγενή Ακρίτα, Κυπρίων Αγωνιστών, Φλέμινγκ, όλο το τετράγωνο που περικλείεται , Αργυρούπολη

13/4/2016 – Κοιμητήριο Αργυρούπολης, Ελληνικού και τα φρεάτια.

13/4/2016 – Κολυμβητήριο Αργυρούπολης

Προηγούμενες εφαρμογές τέλος του 2015.

26/11/2015 – Εμπορικό Κέντρο Ημέρας, Κοιμητήρια, Γήπεδα ποδοσφαίρου Ελληνικού και Αργυρούπολης, Εργοτάξια Δήμου

3/12/2015 –  Μεταφόρτωση, Διεύθυνση περιβάλλοντος.

23/12/2015 – Όλοι οι παιδικοί σταθμοί σε Ελληνικό και Αργυρούπολη.

Γ) Ο Δήμος διευκρινίζει, ότι εστίες εντόμων και τρωκτικών,  υπάρχουν και σε ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών, αυλές σπιτιών και ιδιωτικούς χώρους, για τους οποίους θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ώστε και οι παρεμβάσεις του Δήμου, συνδυαστικά με την παρέμβαση των ιδιωτών, να είναι αποτελεσματικότερες.

Παράλληλα προτρέπουμε τους κατοίκους της πόλης μας και όχι μόνο, να μεριμνήσουν ώστε να λαμβάνονται και προληπτικά μέτρα όπως το να φροντίζουν να μην υπάρχουν επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά στους χώρους τους, να τοποθετούν σήτες στα παράθυρα, να μεριμνούν για την καθαριότητα των οικοπέδων τους κλπ.

 Δ)  Για χώρους όπως ρέματα, δασικές εκτάσεις και δρόμους εκτός δικαιοδοσίας του Δήμου την εφαρμογή των ψεκασμών αναλαμβάνει η περιφέρεια και φορείς ευθύνης τους.

 Ε) Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης επεξεργάζεται και νέα ανάθεση σύμβασης σε εξωτερικό συνεργάτη καθώς προγραμματίζει και την απολύμανση όλων των κάδων απορριμμάτων και του χώρου τοποθέτησή τους το προσεχές διάστημα.

 ΣΤ) Επισημαίνεται το τακτικό πλύσιμο των κάδων που γίνεται όλη την χειμερινή περίοδο και θα ενισχυθεί την καλοκαιρινή περίοδο.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και συνεργασία όλων των κατοίκων και των φορέων της Πόλης μας για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.