Δωρεάν χρόνος ομιλίας σε κινητά στους δημότες που κάνουν ανακύκλωση!
Την πιλοτική εφαρμογή συστήματος μέσω του οποίου οι πολίτες θα αποκτούν δωρεάν χρόνο ομιλίας στο κινητό τηλέφωνό τους ως ανταμοιβή για την ανακύκλωση, σε 2000 νοικοκυριά του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση του την Τρίτη, 5 Απριλίου.Eπένδυση στο Ελληνικό: Το δημόσιο «ευχαριστώ» του Άδωνι Γεωργιάδη στον Ανδρέα Κονδύλη (VIDEO)

Η λειτουργία του συστήματος στηρίζεται στην προμήθεια ειδικών σακουλών με αυτοκόλλητο QR code, το οποίο θα είναι μοναδικό για κάθε νοικοκυριό. Η σακούλα αυτή θα χρησιμοποιείται για την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, (χαρτί, γυαλί, πλαστικό και μεταλλικά αντικείμενα), και θα τοποθετείται στους κάδους ανακύκλωσης που υπάρχουν ήδη στο Δήμο. Όταν η σακούλα φτάσει στο KΔΑΥ Κορωπίου, γίνεται ανάγνωση του κωδικού και πιστώνονται οι ανάλογες μονάδες στο νοικοκυριό που ανήκει και στη συνέχεια δίνεται ο χρόνος κινητής τηλεφωνίας που αναλογεί. Το όφελος από την ανακύκλωση, μπορεί να φτάνει έως και 30€ / μήνα για κάθε νοικοκυριό.

Όπως αναφέραμε, ο Δήμος αποφάσισε να λειτουργήσει το συγκεκριμένο σύστημα πιλοτικά σε 2000 νοικοκυριά, και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει εντός Απριλίου.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ανέφερε: «Η ανάπτυξη, η καινοτομία και ο νεοτερισμός πρέπει όχι μόνο να είναι το ζητούμενα, αλλά να δημιουργούνται οι συνθήκες αυτά να γίνονται και πράξη. Οφείλουμε να δίνουμε τη δυνατότητα στο πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας, με καλές ιδέες και εξαιρετικές σπουδές, να δημιουργήσουν την Ελλάδα που οραματιζόμαστε για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και με δεδομένο ότι η σύγχρονη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση αποτελεί μονόδρομο για την προστασία του περιβάλλοντος, δεχτήκαμε με χαρά την καινοτόμα, πρωτοποριακή πρόταση που μας έγινε».

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X