Δήμος Αγίου Δημητρίου: “Καθαρίστε τα οικόπεδα μέχρι τις 20 Μαΐου”




Από την 1η Μαΐου έως την 31 Οκτωβρίου ισχύει η αντιπυρική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας σε όλη τη χώρα λαμβάνονται αυξημένα μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο των προλητπικών μέτρων, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, έχουν την υποχρέωση του καθαρισμού τους από ξερά χόρτα και πιθανά άλλα εύφλεκτα υλικά, ώστε να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Η υποχρέωση απορρέει από την υπ΄αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική διάταξη, ΦΕΚ 1346/25-04-2012 Τεύχος Β’ και το Ν.3852/10, άρθρο 94, παρ. 26), σύμφωνα με τα οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων οφείλουν να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους μέχρι την 20ή Μαΐου 2016. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης, ο Δήμος θα προβεί σε καθαρισμό των οικοπέδων και στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων και των εξόδων καθαρισμού.

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου προσβλέπει στην άμεση ανταπόκριση και στη συνεργασία των πολιτών.
Για κάθε πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας (Τηλ.: 2109811328 – 2109889945)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.