Έρχεται στην Αργυρούπολη η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα (VIDEO)
Η Ενωση Ποντίων Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα και έπειτα από την ευλογία και άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, διοργανώνουν την έλευση  με κάθε τιμή και επισημότητα της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που για αιώνες  φυλάσσονταν στην  Ιερά  Μονή Αγίου  Γεωργίου του Περιστερεώτα [752μ.Χ] στη Γαλίαινα του Πόντου.

Η εικόνα καθώς και άγια λείψανα Αγίων που φυλάσσονται στο κειμηλιοφυλάκιο της Μονής Περιστερεώτα θα τεθούν για παλλαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αργυρούπολης και θα παραμείνουν για την περίοδο από 7 έως 17 Απριλίου

.

Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα συμπληρώνει 50 χρόνια επανίδρυσης στην Ελλάδα και η έλευση της Εικόνας στην Αθήνα κλείνει τον κύκλο των Επετειακών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν με αυτή την αφορμή.

Ολες αυτές τις μέρες οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν τη χάρη και να λάβουν την ευλογία του Αγίου Γεωργίου, αλλά και να παρακολουθήσουν παράλληλα το πλούσιο πρόγραμμα ακολουθιών αλλά και πολιτιστικών εκδηλώσεων που ετοιμάστηκαν για την περίσταση.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Οι διοργανωτές καλούν τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου και ευρύτερα τους ποντιακούς συλλόγους της Αθήνας, να παραστούν με μέλη τους ντυμένα με τις παραδοσιακές τους φορεσιές στην Υποδοχή της Εικόνας που θα γίνει 7 Απριλίου 2016 και ώρα 6.00 μ.μ.προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ.Συμεών,  όλων των αρχών της πόλης , του Διοικητικού Συμβουλίου της ΄Ενωσης Ποντίων Αργυρούπολης και όλων των τμημάτων του συλλόγου , αντιπροσωπειών ποντιακών και παραδοσιακών συλλόγων, σχολείων και άλλων επίσημων φορέων.

 Η ευλογία του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα να σκεπάζει εσάς και τους οικείους σας.
 Λεπτομέρειες του προγράμματος   των ακολουθιών  και των πολιτιστικών εκδηλώσεων , στο τηλ.210 9602961 [ 9.00 με 12 .00 π.μ. καθημερινά]  του συλλόγου, και στο τηλέφωνο 210 9916885  του ιερού Ναού Αγ.Γεωργίου  Αργυρουπόλεως.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.