Χιούμορ, χειμαρρώδης δράση, φαντασία και παιχνίδια «μάγεψαν» το ακροατήριο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά με τίτλο «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», την οποία παρουσίασε η Ομάδα Κοπέρνικος στην αίθουσα «Ιωνία» του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η παράσταση «ανέβηκε» για δύο χρονιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την παρακολούθησαν 25.000 θεατές. Δημιουργοί της ο Άγγελος Αγγέλου –ο οποίος και προλόγισε την εκδήλωση–  και η Έμη Σίνη, βραβευμένοι με το 1ο Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου.

Ο Ελισσαίος Βλάχος και ο Προμηθέας Νεραττίνι-Δοκιμάκης επί σκηνής, με χιούμορ, χειμαρρώδη δράση, φαντασία και παιχνίδια «μάγεψαν» το ακροατήριο και ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους. Το έργο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και στις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει, προσδίδοντας ένα μοναδικό εκπαιδευτικό/διδακτικό χαρακτήρα για όσους το παρακολούθησαν. Κεντρικός άξονας της πλοκής ήταν το ψέμα και μερικές από τις πτυχές του: η πλάνη, η απόκρυψη, η υπερβολή και η παραποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», μετά την επιτυχία της πρώτης χρονιάς των παραστάσεών τους, διασκευάστηκαν και μεταφέρθηκαν στο ομώνυμο βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, μοναδικά εικονογραφημένο από τον συγγραφέα του έργου Άγγελο Αγγέλου.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και την παρακολούθησαν πολλά παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της περιοχής με τους γονείς τους.

Μεταξύ άλλων, στην παράσταση παρευρέθηκε η τέως αντιδήμαρχος και νυν δημοτική σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Μαρία Σίνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του ΟΑΠΠΑ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος παραχώρησε την αίθουσα και με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Δημοσθένη Δόγκα. Υποστηρικτής της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Petit Catering.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.