Αργυρούπολη: Σπείρα έκανε ντελίβερι… λαθραία τσιγάρα!




Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας, υποδυόμενοι τους διανομείς φαγητού, διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

Συνελήφθησαν οκτώ  άτομα και αναζητούνται τέσσερις συνεργοί τους. Κατασχέθηκαν 14.040πακέτα τσιγάρα, 665 πακέτα καπνού, τέσσερις  μοτοσυκλέτες, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 3.860 ευρώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, υποδυόμενοι τους διανομείς φαγητού, διακινούσαν λαθραία πακέτα τσιγάρα και πακέτα καπνού στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 7-3-2016 στην Νέα Ιωνία και στην Αργυρούπολη, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, οκτώ (8) άτομα, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Ειδικότερα, πρόκειται για επτά (7) αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν ηλικίας από 15 έως 49 ετών και ένας 46χρονος ημεδαπός. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις (4) συνεργοί τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί φορολογίας καπνού και περί αλλοδαπών, καθώς και για παράβαση των νόμων περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού στην Νέα Ιωνία, εντοπίσθηκε στην περιοχή ισόγεια οικία, εντός της οποίας βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό τοίχου που καλύπτονταν με χαλί, πλήθος πακέτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα. Συγκεκριμένα, δύο (2) από τα μέλη, μεταξύ των οποίων και ο 46χρονος ημεδαπός είχαν τον ρόλο του προμηθευτή και του «εισπράκτορα» των κερδών, τρία (3) μέλη είχαν αναλάβει την φύλαξη της οικίας, ενώ οι υπόλοιποι διακινούσαν και πωλούσαν τα πακέτα των τσιγάρων και του καπνού με τη χρήση μοτοσυκλετών, στις οποίες είχαν προσαρμόσει κουτιά μεταφοράς, υποδυόμενοι τους διανομείς φαγητού.

Στην κατοχή τους, καθώς και από την έρευνα σε οικίες στην Νέα Ιωνία και στην Αργυρούπολη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -14.404- πακέτα τσιγάρων, -665- πακέτα καπνού, τέσσερις (4) δίκυκλες μοτοσυκλέτες με προσαρμοσμένα σε αυτές κουτιά μεταφοράς διανομέων φαγητού και ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.