“Kάθε πράγμα στον καιρό του” από το “Θίασο της Τρίτης”




Στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύσσεται δυναμικά το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, η Θεατρική Ομάδα της Πόρτας Ανοιχτής παρουσιάζει την παράσταση:

                      “ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ 

την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 18.00μ.μ. στο  Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», Κύπρου 68 Πλατεία Δημαρχείου, Αργυρούπολη.

Η παράσταση αποτελεί μέρος του προγράμματος Artability σε μια ανοιχτή προσπάθεια διασύνδεσης και επικοινωνίας των ατόμων με αναπηρία και της τοπικής κοινωνίας μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία και την θεραπευτική διάσταση της τέχνης ευρύτερα.

Με σύνθημα ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ το Artability απευθύνεται χωρίς διακρίσεις σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, με και χωρίς αναπηρία, αξιοποιώντας σημαντικές συνέργιες και δίκτυα με απώτερο στόχο την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και την γενικότερη αποδοχή και ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες.

Βασικό σημείο επαφής αναδεικνύεται το κοινό ενδιαφέρον για την καλλιτεχνική έκφραση και τον πολιτισμό ως μέσο άρσης των εμποδίων που στέκονται ανάμεσα στους ανθρώπους – θέση που υιοθετεί έμπρακτα ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

 Ο «Θίασος της Τρίτης», όπως είναι το όνομα της θεατρικής ομάδας της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, απαρτίζεται από άτομα με και χωρίς αναπηρία και υπάρχει από το 1987 σε συνεχή και αυξανόμενη δράση.

Σε αυτό το διάστημα, ο Θίασος έχει ανεβάσει συνολικά 25 διαφορετικές παραστάσεις και έχει τιμηθεί με πολλές ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το Α’ Βραβείο για την καλύτερη παράσταση στο Ευρωπαϊκό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Eurolineστο Porto το 2002.

Όλα αυτά τα χρόνια, δουλεύουμε με γνώμονα την ισοτιμία του ατόμου με αναπηρία και του ατόμου χωρίς αναπηρία, με εντιμότητα και σεβασμό, και όλοι μαζί συμμετέχουμε για την πραγμάτωση ενός συνολικού αποτελέσματος που θα τιμά και εμάς και τους θεατές μας.

Το θεατρικό πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα προγράμματα της Καλλιτεχνικής Λέσχης της Πόρτας Ανοιχτής (τα υπόλοιπα είναι μουσική, χορός, ζωγραφική και λογοτεχνία).

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.