Ειρηνοδρομία 2016: “Τρέχουμε για την ειρήνη” (VIDEO)




Με την παρουσία συντακτών του αθλητικού, τοπικού – υπερτοπικού τύπου και ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου, η πρώτη επίσημη Συνέντευξη Τύπου για την αναγγελία διεξαγωγής της Ειρηνοδρομίας 2016.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου, προκειμένου να ενημερώσουν και να δώσουν όλες τις πληροφορίες για τη διοργάνωση, ήταν η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, Σπήλιος Διαβολίτσης και ο τεχνικός σύμβουλος της Ειρηνοδρομίας, Ευάγγελος Παπαποστόλου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Τη συνέντευξη τύπου υποστήριξαν με την παρουσία τους, τα λόγια και το πάθος τους, οι Ολυμπιονίκες Μιχάλης Μουρούτσος (ταεκβοντό), Αρετή Αθανασοπούλου (ταεκβοντό), Μαρία Καραγιαννοπούλου (τζούντο), η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Μαρία Καρπαθάκη (ταεκβοντό), η Πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια και αθλήτρια του ‘ΟΦΚΑ Οδυσσέας’ Αναστασία Καρακατσάνη (10.000μ) και ο προπονητής της και πρωταθλητής του Μαραθωνίου Παντελής Χαραμής, αλλά και ο πρωταθλητής Ελλάδος Δημήτρης Πιέτρης (110μ εμπόδια).

Αρχικά, ο κ. Παπαποστόλου ως, Τεχνικός Σύμβουλος της διοργάνωσης, έκανε μια μικρή αναδρομή στην περσινή πολύ επιτυχημένη διεξαγωγή της Ειρηνοδρομίας, τονίζοντας πως το νέο αγώνισμα έχει ενταχθεί πλέον στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, γεγονός που σημαίνει πως η φετινή διοργάνωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη, με περισσότερες συμμετοχές και φυσικά επιτυχία!

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου στάθηκε στην ιστορία του θεσμού της Ειρηνοδρομίας, η οποία πραγματοποιείται από το 1984 και κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Παναγούλη, υπογραμμίζοντας τον έντονα συμβολικό χαρακτήρα του αγώνα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα τρέξουμε για την ειρήνη. Σήμερα όμως, η διάδοση του μηνύματος της ειρήνης είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Με τις ορδές των εξαθλιωμένων 
προσφύγων που ξεριζώνονται βίαια από τις πατρίδες και έρχονται να δοκιμάσουν τα ανθρωπιστικά αντανακλαστικά της δυστυχώς συντηρητικής και ξενοφοβικής εν μέρει Ευρώπης. Γι’ αυτό το κάλεσμα μας είναι προς όλους τους συμπολίτες μας ολόκληρης της Αττικής, προς όλα τα σχολεία, τα σωματεία, τους όμορους Δήμους και τους αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα. Φέτος, περισσότερο από ποτέ πρέπει να ακουστούμε: Τρέχουμε για την ειρήνη!»

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, Σπήλιος Διαβολίτσης ανέφερε τις τεχνικές λεπτομέρειες της περσινής διοργάνωσης, υπογραμμίζοντας την ασφάλεια που παρείχαν στους συμμετέχοντες οι εθελοντές ιατροί, διασώστες, και το ιατρικό δυναμικό του Δήμου, την έξοχη προσπάθεια όλων των εθελοντών και υπαλλήλων του Δήμου και τις παροχές της διοργάνωσης προς όλους τους συμμετέχοντες. Μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η φετινή Ειρηνοδρομία να ξεπεράσει σε μέγεθος την περσινή όχι μόνο σε συμμετοχές από όλες τις απόψεις, αφού σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από άλλες μεγάλες δρομικές διοργανώσεις.

Η Ειρηνοδρομία με συμβολικό, αλλά και αθλητικό χαρακτήρα διοργανώνεται τα τελευταία 32 χρόνια στην πόλη του Αγ. Δημητρίου. Φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου στο Δήμο Αγ. Δημητρίου, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέκου Παναγούλη.

H Ειρηνοδρομία 2016 περιλαμβάνει αγώνες 10χλμ, 5χλμ και 2,5χλμ και διαδρομή ευαισθησίας ΑμεΑ, αλλά και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Kids’ Athletics».

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν φέτος στην Ειρηνοδρομία δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.eirinodromia.gr, προκειμένου να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.