Εγκρίθηκε η κατασκευή του παιδικού σταθμού στην Ηλιούπολη (VIDEO)
Την κατασκευή του Παιδικού Σταθμού στην οδό Ειρήνης και Αριστογείτονος ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής.
Το θέμα εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα κα Ερμίνα Κυπριανίδου, η οποία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό έργο που αφορά στην κοινωνική υποδομή στο Δήμο Ηλιούπολης συνολικής δαπάνης 2.860.000 ευρώ. 
Πρόκειται όπως είπε για ένα τριώροφο Βρεφονηπιακό Σταθμό που θα μπορεί να φιλοξενήσει 50 νήπια και 20 βρέφη.
Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε στο Συμβούλιο ότι ο Δήμος Ηλιούπολης είναι ένας Δήμος με συνεχώς αυξανόμενες πληθυσμιακές τάσεις και οι αιτήσεις για φιλοξενία παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς είναι τριπλάσιες του δυναμικού τους.
Η κα Κυπριανίδου επεσήμανε ότι η μελέτη έγινε από το Δήμο της Ηλιούπολης και ότι θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από την διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής με χρόνο αποπεράτωσης τους 36 μήνες.
Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το λόγο πήρε και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος που ήταν παρών και ο οποίος ευχαρίστησε τόσο την κα Κυπριανίδου, όσο και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Καραμάνο για την καλή συνεργασία που είχαν και για την λειτουργία του Παιδικού Σταθμού, καθώς όπως είπε αυτό το έργο θα καλύψει τις ανάγκες 70 βρεφών και νηπίων για να ολοκληρωθεί έτσι ένα σοβαρό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης στο δήμο της Ηλιούπολης.
Μια παρέμβαση, όπως είπε, που δίνει την νότα και την ταυτότητα για την ενίσχυση των νέων οικογενειών της πόλης.
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης εγγυήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι τα έργα που γίνονται με την στήριξη και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, θα υλοποιούνται στο ακέραιο, με ολότητα και αποτελεσματικότητα και ανέφερε ως παράδειγμα τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται αυτήν την εποχή και όπως χαρακτηριστικά είπε, ολοκληρώνονται με ικανοποιητικές ταχύτητες.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)Ανδρέας Κονδύλης: Οκτώ αλήθειες για το νέο Δημαρχείο Αλίμου

Με την ευκαιρία, ο κ. Βαλασόπουλος θύμισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι αναμένεται η υλοποίηση της μελέτης της διαδημοτικής συνεργασίας με το Βύρωνα για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο από την Αναστάσεως μέχρι και την Αγία Μαρίνα και τόνισε ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να το δημοπρατήσει.
Ομοίως, σημείωσε ότι ο Δήμος Ηλιούπολης είναι έτοιμος, στην πρώτη αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας να προτείνει ώριμα έργα ύψους 10 εκ ευρώ.
Τέλος, ο κ. Βαλασόπουλος αναφέρθηκε σε μια πολύ σημαντική παρέμβαση, όπως την χαρακτήρισε, της Περιφέρειας, για τον Υμηττό, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια φαίνεται να είναι δίπλα στην προσπάθεια που καταβάλει ο ΣΠΑΥ, εντάσσοντας μια πολύ σοβαρή μελέτη αναβάθμισης του βουνού και εξέφρασε την σιγουριά του, ότι σύντομα η κα Κυπριανίδου θα αναλάβει την πρωτοβουλία για μια σύσκεψη από κοινού, για να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβάθμισή του Υμηττού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.