Αν ένας μικρός πρόσφυγας μπορούσε να σου μιλήσει στη γλώσσα μας, έχεις σκεφτεί ποτέ τι θα σου έλεγε;




Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Σμύρνης οργανώνει δράση για τους πρόσφυγες: Συγκέντρωση ειδών όπως για παράδειγμα: παιδικά παπούτσια, αθλητικά παπούτσια ενηλίκων, παιδικά κασκόλ και γάντια. Η συγκέντρωση θα γίνει στον Πολυχώρο «Γαλαξίας», στην πλατεία Νέας Σμύρνης, το Σάββατο 13/02/2016 από τις 10πμ έως τη 1μμ

Αν ένας μικρός πρόσφυγας μπορούσε να σου μιλήσει στη γλώσσα μας, έχεις σκεφτεί ποτέ τι θα σου έλεγε;

«Έκανα μεγάλο αγώνα για να φύγω από τη χώρα μου και να έρθω στη δική σου. Εκεί έχουμε πόλεμο και τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Οι γονείς μου ρίσκαραν να μπούμε σε μια βάρκα, χωρίς να ξέρουμε κολύμπι μόνο και μόνο για να μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ειρηνικά. Όπως καταλαβαίνεις αναγκάστηκα να αφήσω πίσω όλα μου τα ρούχα και τώρα εσείς εδώ έχετε χειμώνα και κρυώνω πολύ. Είναι πολύ σημαντικό που μας δέχεστε και μας βοηθάτε. Γι’ αυτό αν έχεις να μου δώσεις ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα κασκόλ και γάντια για μένα και τους γονείς μου, που σου περισσεύει ή δεν σου αρέσει πια, θα σου είμαι ευγνώμων για πάντα, γιατί είναι κάτι που δεν θα μπορούσα να έχω χωρίς εσένα. Σ’ ευχαριστώ.»

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.