Άλιμος: “Γιατρέ βγάλε την κεραία – Σκοτώνεις τα παιδιά μας” (VIDEO)




Για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες, κάτοικοι του Αλίμου βγήκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν να φύγει η  κεραία της κινητής τηλεφωνίας  (WIND) που είναι “καμουφλαρισμένη” σε καμινάδα.

Η κεραία είναι τοποθετημένη στην ταράτσα κτηρίου (Λ.Ιωνίας και Μυρτιδιωτίσσης) που ανήκει σε γνωστό γιατρό της περιοχής. για αυτό και το πανό που είχαν βγάλει στο δρόμο έγραφε “Γιατρέ βγάλε την κεραία – Σκοτώνεις τα παιδιά μας”.

Η ύπαρξη της έγινε γνωστή όταν υπάλληλος από άλλη εταιρία κινητής τηλεφωνίας πήγε σε διπλανό κτήριο και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να τοποθετήσει κεραία καταβάλλοντας περίπου 15.οοο ευρώ το χρόνο. Ο ιδιοκτήτης αντέδρασε και ο υπάλληλος του είπε: “Καλά δεν βλέπεις γύρω σου. Δίπλα ακριβώς υπάρχει κεραία…”

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Οι κάτοικοι άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές και εδώ και ένα μήνα βγαίνουν στο δρόμο ζητώντας από τον ιδιοκτήτη γιατρό να ξηλώσει την κεραία. Στο πλευρό τους βρίσκεται και ο δήμος Αλίμου που τους στηρίζει, τουλάχιστον ηθικά, αφού οι δήμοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για τις κεραίες και ο νόμος Βορίδη που ψηφίστηκε το 2014 προστατεύει τις εταιρίες.

” O δήμος στέκεται στο πλευρό των δημοτών, κάνει όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για να τους βοηθήσει ώστε να κατέβει η κεραία της κινητής τηλεφωνίας” μας είπε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Εύη Δουδωνή

“Ξέρουμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο το θέμα αυτό γιατί ο τελευταίος ο νόμος του 2014 προστατεύει τις κεραίες, ο δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα, όμως από ηθικής απόψεως, οφείλουμε να είμαστε κοντά στους πολίτες και να τους στηρίζουμε σε ότι χρειάζονται”.

Σύμφωνα με το site keraies.eett.gr η κεραία ανήκει στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας WIND.

Στοιχεία κατασκευής κεραίας

 Διεύθυνση/ Περιγραφή θέσης

ΙΩΝΙΑΣ & ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ

Κωδικός αριθμός θέσης

1209877

Δήμος

Αλίμου

Κωδική ονομασία

ΑΛΙΜΟΣ ΚΥΘΗΡΙΩΝ

Περιφέρεια

Αττικής

Γεωγρ. πλάτος (WGS84)

37.913056

Εταιρία

WIND

Γεωγρ. μήκος (WGS84)

23.730556

Αδειοδοτικό καθεστώς: Αδειoδοτημένη Κατασκευή Κεραίας

Από τα στοιχεία που τηρούνται στην Ενημερωτική Πύλη προκύπτει ότι, για τη θέση “ΙΩΝΙΑΣ & ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ” στον Δήμο Αλίμου Περιφέρειας Αττικής (κωδικός αριθμός θέσης 1209877, κωδική ονομασία “ΑΛΙΜΟΣ ΚΥΘΗΡΙΩΝ”) χορηγήθηκε, με την Απόφαση της ΕΕΤΤ 9992/Φ610/10-07-2013, άδεια κατασκευής κεραίας στην εταιρία WIND.

Από τo έγγραφο της άδειας μπορείτε να ενημερωθείτε για τις σχετικές εγκρίσεις των συναρμόδιων φορέων, καθώς και εάν πρόκειται για τροποποίηση παλαιότερης άδειας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.