Παλαιό Φάληρο: Οι φούρνοι της αλληλεγγύης




Eδώ και ένα χρόνο, στο Παλαιό Φάληρο, 11 φούρνοι,  συμμετέχουν στη δράση “Οι Φούρνοι αλληλεγγύης και Αγάπης της γειτονιάς μας” και προσφέρουν ψωμί, σφολιάτες και γλυκά στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Την ιδέα για τη δράση είχε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος δεν είχε δημοσιοποιήσει τη δράση, φιατί δεν ήταν σίγουρος αν το εγχείρημα πετύχαινε. Ένα χρόνο μετά ο αντιδήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου γράφει στη σελίδα του στο facebook:

“Πριν ένα χρόνο σε κοπή Βασιλόπιτας μιας πολιτικής νεολαίας ανέφερα ότι ο κόσμος αλλάζει με τα έργα και όχι με τα λόγια!Η ομάδα νέων που με άκουγε δεν άφησε την πρόκληση αναπάντητη. Δύο ημέρες αργότερα ξεκινούσε η εθελοντική δράση:

“Οι Φούρνοι αλληλεγγύης και Αγάπης της γειτονιάς μας”. Σε 5νθήμερη βάση επί ένα χρόνο αυτή η 14μελής εθελοντική ομάδα συλλέγει αρτοσκευασμάτα, σφολιάτες και γλυκά που μας προσφέρουν 11 φούρνοι, πρατήρια άρτου και παρασκευαστήρια.

Στη συνέχεια παραδίδονται στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου και αφού γίνει νέα διαλογή, δίδονται συμπληρωματικά στους δικαιούχους του συσσιτίου.

Περίμενα ένα χρόνο για να κοινοποιήσω αυτή τη δράση γιατί ήθελα να βεβαιωθώ ότι έχει βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα.

Το δημοσιεύω ως καλή πρακτική καθώς οι εθελοντές και καταστηματάρχες ουδόλως ενδιαφέρονται για την αναφορά τους!!!

(Η ελπίδα παραμένει άσβεστη)…”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.