“Koσμάς ο καβγατζής” – Η αρσενική φώκια που “βολτάρει” στα νότια και πλακώνεται για την διεκδίκηση των θηλυκών (VIDEO)




Η Περιβαλλοντική οργάνωση που ασχολείται με τη προστασία της φώκιας Monachus monachus (MOm – Monachus Monachus) δημοσίευσε προχτές στη σελίδα της στο facebook, την ιστορία του “Κοσμά”, μια αρσενικής φώκιας που “βολτάρει” στις νότιες ακτές της Αττικής από το Μπάτη μέχρι τον Άγιο Κοσμά.

Ο “Κοσμάς”, έχει τραυματισμένα τα πίσω πτερύγια, πιθανώς από μάχες που έχει δώσει με άλλα αρσενικά της περιοχής για την διεκδίκηση των θηλυκών! Χρειάζεται ησυχία για να ξεκουραστεί και να επουλώσει τα τραύματά του! 

Σήμερα το πρωί ο “Κοσμάς” ξεβράστηκε στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής της Πόπης Τσαπανίδου στο Star, η εκπρόσωπος της MOm, που βρέθηκε στο σημείο είπε ότι  βγήκε στη στεριά,  γιατί  αυτήν την περίοδο οι φώκιες  αλλάζουν  τρίχωμα και προτιμούν να μην είναι μέσα στο νερό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Με ένα αναπάντεχο θέαμα ήρθαν όσοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην παραλία του Αλίμου. Μία τραυματισμένη φώκια κείτονταν στην αμμουδιά!

 Όσοι ήταν παρόντες έσπευσαν να τη βοηθήσουν ρίχνοντας της νερό, ενώ παράλληλα κάλεσαν τη Φιλοζωική Εταιρία.
Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος από την Εταιρία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, η οποία έσπευσε στο σημείο, είπε ότι επρόκειτο για ενήλικη αρσενική φώκια, μονάχους- μονάχους. Διευκρίνισε, ότι είναι μεγάλη σε ηλικία και ότι είχε τραύμα στο πίσω του πτερύγιο. Μάλιστα, η ίδια επισήμανε ότι τέτοιου είδους τραύματα προκαλούνται από μάχες που δίνονται μεταξύ των αρσενικών για την κυριαρχία στις περιοχές που βρίσκονται τα θηλυκά!
Το τραύμα δεν φαίνεται να είναι φρέσκο, καθώς κατά το μεγαλύτερο μέρος είχε επουλωθεί. Το ότι το ζώο βγήκε στη στεριά, πιθανότατα έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο αλλάζουν τρίχωμα και προτιμούν να μην είναι μέσα στο νερό.
«Σε αυτές τις περιπτώσεις θέλουν ησυχία. Ο κόσμος να μην τα ενοχλεί, να μην τα βρέχει ή να μην προσπαθεί να τα γυρίσει στη θάλασσα. Σε σχέση με το τραύμα αυτό, είμαστε σε επικοινωνία με την Κτηνιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, η οποία αν χρειαστεί θα παρέμβει».

Δείτε την ανάρτηση της Περιβαλλοντικής οργάνωσης MOm – Monachus Monachus

Τις τελευταίες μέρες ένας ενήλικος αρσενικός “βολτάρει” στις νότιες ακτές της Αττικής από το Μπάτη μέχρι τον Άγιο Κοσμά! Ο “Κοσμάς”, όπως τον ονομάσαμε, έχει τραυματισμένα τα πίσω πτερύγια, πιθανώς από μάχες που έχει δώσει με άλλα αρσενικά της περιοχής για την διεκδίκηση των θηλυκών! Χρειάζεται ησυχία για να ξεκουραστεί και να επουλώσει τα τραύματά του! Ευχαριστούμε το Λιμεναρχείο Σαρωνικού και τον ΝΗΡΕΑ – Αθλητικό Σύλλογο Χειμερινών Κολυμβητών Αργυρούπολης-Ελληνικού για τη συνεχή ενημέρωση και τις φωτογραφίες!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.