Το διαμάντι των 15 εκατομμυρίων και οι μαφιόζοι της γεωργιανής Καμόρα




Σπείρα με διεθνή δράση που ήταν συνδεδεμένη με τη γεωργιανή μαφία στην Τιφλίδα και είχε κάνει περισσότερες από 100 διαρρήξεις σε Νότια και Βόρεια προάστια, κατόρθωσε να εξαρθρώσει η Ασφάλεια Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής. Τα επικίνδυνα μέλη της συμμορίας είχαν κατορθώσει να συγκεντρώσουν λεία που που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τροφοδοτούσε το κοινό ταμείο της μαφίας στη γεωργιανή πρωτεύουσα.

Ο εγκέφαλος της σπείρας έμενε σε βίλα στην Ανάβυσσο και εκκρεμούσε σε βάρος διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Ρωσία. Με τη δράση της σπείρας ασχολούνταν και η Europol καθώς τα μέλη είχαν πραγματοποιήσει διαρρήξεις και ληστείες σε Βέλγιο και Γερμανία.

100 διαρρήξεις σε Βόρεια και Νότια προάστια

Τους τελευταίους πέντε μήνες οι άνδρες της Ασφάλειας Αμαρουσίου είχαν γίνει η σκιά των 15 συλληφθέντων που  εισέβαλαν σε σπίτια των Βορείων και Νοτίων προαστίων.

Οι διαρρήκτες αφού αρχικά παρακολουθούσαν τα σπίτια που θεωρούσαν πως θα μπορούσαν να βρουν ακριβά κοσμήματα και αρκετά μετρητά «μπούκαραν» σε αυτά τις πρώτες πρωινές ώρες έως τη μια το μεσημέρι καθώς δεν ήθελαν να βρεθούν αντιμέτωποι με τους ιδιοκτήτες.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Υπολογίζεται πως είχαν πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 διαρρήξεις σε Πεύκη, Μαρούσι, Γλυφάδα, Νέο Ηράκλειο, Ερυθραία, Βριλήσσια και Μελίσσια.

Το διαμάντι των 15 εκατομμυρίων

Οι σπείρα είχε έρθει σε επαφή με έναν Αρμένιο ενεχυροδανειστή στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Πραξιτέλους όπου ήταν υπεύθυνος ώστε τα πανάκριβα κοσμήματα να προωθηθούν στην αγορά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που οι Γεωργιανοί είχαν βρει ένα διαμάντι η άξια του οποίου έφτανε τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Ο Αρμένιος κατάφερε να βγάλει το διαμάντι στο εξωτερικό όπου πολώθηκε για αρκετά εκατομμύρια.

Το ποσοστό της σπείρας το έπαιρνε μια γυναίκα που συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαρουσίου.

Η πλούσια ζωή, τα μπουζούκια, η βίλα και η πισίνα

Οι συλληφθέντες παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν στο στόχαστρο των αρχών ζούσαν μια πλουσιοπάροχη ζωή και αρκετά βραδιά σπαταλούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο εγκέφαλος της σπείρας που είχε το παρατσούκλι ο «κουτσός», λόγω προβλήματος που έχει στο περπάτημα, είχε νοικιάσει βίλα με πισίνα στην περιοχή της Αναβύσσου.

Όλοι τους κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα όπως Porsche ενώ όταν δεν εισέβαλαν σε σπίτια ταξίδευαν σε χώρες της Ευρώπης για ολιγοήμερες διακοπές.

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν αρκετά από τα κλοπιμαία, όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.