Τα βρίσκουν δήμαρχοι – Μουζάλας – To απόγευμα η οριστική απόφαση (VIDEO)




Τα βρίσκουν για τον χώρο που θα τοποθετηθούν οι πρόσφυγες οι δήμαρχοι των δήμων των νοτίων προαστίων με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τολς (μεγάλα υπόστεγα της αεροπορίας στο Ελληνικό) δεν τα θέλουν οι δήμαρχοι για λόγους ασφαλείας και τοπικής υγιεινής. Αντίθετα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανόν να στηθούν μεγάλα αντίσκηνα στο γήπεδο του χόκεϊ. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 5 το απόγευμα σε νέα συνάντηση.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μετά τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους του παραλιακού τόξου έκανε λόγο για «προσπάθεια να βρεθεί λύση αποδεκτή από όλους» και παρέπεμψε σε νέες ανακοινώσεις το απόγευμα.

«Σήμερα η συνάντηση με τους δημάρχους τους οποίους αφορά το πρόβλημα του Ελληνικού σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση αποδεκτή από όλους. Εγινε μια πολύ καλή δουλειά, ευχαριστώ τους δημάρχους οι οποίοι έδειξαν μια πολύ καλή διάθεση, προκειμένου να βρεθεί συναινετική λύση κι αυτή είναι και η διάθεση του υπουργείου και της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή τα υπουργεία μας θα δουλέψουν κάποιες προτάσεις οι οποίες θα εξασφαλίσουν κάποια πράγματα και το απόγευμα θα είμαστε σε θέση να τις ανακοινώσουμε. Στόχος να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, πράγμα το οποίο σημαίνει μικρές αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά με τρόπο που και θα μπορεί να επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα εύρεσης χώρων για αξιοποίηση προσωρινών εγκαταστάσεων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, κάτι που ήδη οι μας έχουν βοηθήσει δίνοντας το γήπεδο του χόκεϊ, και συγχρόνως αυτό να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε οι ανησυχίες των κατοίκων για μόνιμες εγκαταστάσεις και καταυλισμούς μόνιμους να μην έχουν καμια βάση πραγματικότητας. Πιστευω ότι αυτή η συνεργασία με τους δημάρχους θα είναι ένα δείγμα στο πώς οργανώνονται αυτές οι δουλειές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.

Ανδρέας Κονδύλης – Δήμαρχος Αλίμου:

“Το ζήτημα έχει εθνική διάσταση, πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, χρειάζεται σεβασμός στην αυτοδιοίκηση και αμοιβαία ειλικρίνεια.Πιστεύω ότι με τον υπουργό έγινε μια πολύ ουσιαστική κουβέντα,  δουλεύουμε μια λύση και μέχρι το απόγευμα θα έχουμε καταλήξει κάπου όπου και εμείς να αναλάβουμε την ευθύνη στο βαθμό που μας αντιστοιχεί και το υπουργείο να έχει ακριβώς μια διέξοδο γιατί πραγματικά η διαχείριση αυτού του ζητήματος δεν είναι εύκολη και κανείς δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση από την προσπάθεια που γίνεται”

Γιάννης Κωνσταντάτος Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης:

Τα τολσ δεν είναι λύση -Δεν θα μπορω να εγγυηθώ την ασφάλεια
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος επανέλαβε την πλήρη αντίθεσή του στη μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στην παλιά αεροπορική βάση, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ασφάλεια των πολιτών ούτε την υγιεινή του χώρου. Συγκεκριμένα ο κ.Κωνσταντάτος είπε «κατανοούμε την εθνική ανάγκη για το μεταναστευτικό, αλλά χρειάζεται αμοιβαία συνεννόηση. Το απόγευμα θα έχουμε μία τελική συνάντηση. Η μεταφορά των μεταναστών στα τολ της πολεμικής αεροπορίας δεν μπορεί να γίνει. Μέχρι προχθές εκεί είχε ποντίκια, αρουραίους, σκουπίδια και συντρίμμια αεροσκαφών. Είναι απάνθρωπα εκεί και για την υγιεινή των μεταναστών και για την ασφάλεια τους».

Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν υπάρχει καμία υπουργική η κρατική απόφαση για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών. Τόνισε όμως το πράγμα ξεφεύγει και μπαίνει σε άλλα δεδομένα, αφού γίνεται επικίνδυνο και για τους μετανάστες, αλλά και για την ασφάλεια στις γειτονιές του Ελληνικού, την οποία δεν θα μπορεί να εγγυηθεί.

Γιώργος Παπανικολάου – Δήμαρχος Γλυφάδας:

“Να προστατευθεί η δημόσια ασφάλεια και η δημόσια υγεία
Από την πλευρά του και ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ανέφερε «να δείξουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη, αλλά πρέπει να προστατευθεί η δημόσια ασφάλεια και η δημόσια υγεία”

ΠΗΓΗ: (newsit.gr – iefimerida.gr – protothema.gr)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Τα βρίσκουν δήμαρχοι – Μουζάλας – To απόγευμα η οριστική απόφαση (VIDEO)

  • 15/12/2015 at 11:33 πμ
    Permalink

    Μάλλον … Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας!!!
    Η δημιουργία ενός τσντίρ μαχαλά με μεγάλα αντίσκηνα στο γήπεδο του χόκεϊ, στην λάσπη και την υγρασία, χωρίς λουτρά και τουαλέτες είναι απάνθρωπο και θέτει την υγιεινή των μεταναστών και την ασφάλεια τους σε κίνδυνο.
    Αυτό θα επιβαρύνει την γύρω περιοχή και δεν μπορεί κανένας να εγγυηθεί ούτε την ασφάλεια ούτε την υγεία των πολιτών.
    Μιλάμε για εξαθλίωση. Τα προβλήματα δε λύνονται με τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις ΝΤΡΟΠΗ.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.