Tα παλιά ρούχα έγιναν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο




Συμπληρώθηκε με επιτυχία ένας χρόνος λειτουργίας των κόκκινων κάδων ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ρούχων και υποδημάτων, μια δράση που ξεκίνησε πέρυσι ο Δήμος Αλίμου, σε συνεργασία με την Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 1ουΣυστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλαμακίου, υπό το πρίσμα της αλληλεγγύης, της φροντίδας προς τον άνθρωπο, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας.
Η εταιρεία RECYCOM, που διαθέτει τους κάδους, παίρνει τα ρούχα προς ανακύκλωση και προσφέρει, ως αντάλλαγμα, είδη απαραίτητα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, ενώ τα ρούχα πηγαίνουν σε ανθρώπους που πραγματικά τα χρειάζονται. Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, στουπιά, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων, κτλ.

Κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων υπάρχουν στα εξής σημεία του Αλίμου:
-Στη γωνία Αριστοτέλους & Γρ. Αυξεντίου (Κοινωνικό Παντοπωλείο).
-Στη γωνία Θουκυδίδου & Παλαμηδίου.
-Στη γωνία Επτανήσου & Ζαλόγγου, μπροστά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο.
-Στη Δωδεκανήσου, μπροστά στο ΚΕΠ.
-Ελευθερίου Βενιζέλου, μπροστά στα σχολεία.
-Στη γωνία Υψηλάντου & Αμμοχώστου.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αλίμου

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.